13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDisfunctiile sexuale afecteaza si femeile

Disfunctiile sexuale afecteaza si femeile

A intrat in obisnuinta sa se vorbeasca despre disfunctii sexuale numai in cazul barbatilor. Insa, potrivit site-ului www.meridianul.com, nici femeile nu sunt scutite de aceste necazuri. Sub denumirea globala de disfunctii sexuale feminine (DSF) se ascund numeroase afectiuni care greveaza asupra calitatii actului sexual.


Un studiu aparut recent intr-o publicatie de specialitate din Statele Unite precizeaza ca in categoria DSF sunt incluse: absenta dorintei de a face dragoste, intârzierea sau lipsa orgasmului, aversiunea fata de sex, dureri in timpul actului sexual. Studiul mentioneaza ca aceste tulburari afecteaza aproximativ 43% dintre femeile active sexual.


Intr-un cuplu solid, DSF se pot rezolva intre parteneri. Astfel, barbatul trebuie sa stie ca prin stimularea zonelor erogene primare – vaginul si clitorisul – se pot atenua aceste tulburari. Unele femei reusesc sa atinga starea de orgasm prin acest gen de stimulare.


Sunt insa cazuri când DSF sunt asociate cu unele boli organice si afectiuni de natura psihologica. Cele mai frecvente boli care provoaca DSF sunt diabetul, afectiunile neurologice, obezitatea, hipertensiunea. De asemenea, DSF sunt frecvente la femeile fumatoare, care consuma alcool in exces sau se drogheaza.


Studiile demonstreaza ca medicatia prescrisa femeilor depresive sau suferinde de anxietate (somnifere, anxiolitice) prezinta, printre efectele secundare, scaderea libidoului.


Specialistii spun ca vindecarea de DSF presupune tact din partea barbatului fata de femeie. Pentru tratament, ambii parteneri trebuie sa consulte specialistul. Trebuie retinut ca femeia este o natura mai sensibila comparativ cu barbatul. Medicii precizeaza ca frecvent DSF sunt puse in legatura directa cu conflicte conjugale, lipsa preludiului in actul sexual, inhibitii ale femeii generate de un ambient impropriu pentru a face dragoste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS