21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Dieta in culori

Puteti sa urmati o dieta pentru slabit si, in acelasi timp, sa aveti grija de imunitatea organismului, pentru a va feri de boli. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti pe masa alimentele potrivite, adica acelea care au putine calorii si care intaresc rezistenta corpului. Site-ul www.topsanatate.ro va ajuta sa recunoasteti aceste alimente, adevarati aliati ai sanatatii. Cum? Simplu: dupa culoare!


Alimentele rosii va ajuta sa va mentineti tineretea, cele albe intaresc organismul, cele galbene va protejeaza impotriva celulitei si exemplele pot continua. Tot ce trebuie sa faceti este sa le alternati in timpul saptamânii pentru a slabi si a va simti mereu in forma.


Conform specialistilor americani in nutritie, cei mai multi fitopigmenti (substante responsabile de culoarea alimentelor) s-au dovedit utili pentru protejarea organismului impotriva bolilor: verde – protejeaza membranele celulelor si combate gripa; alb – protejeaza pielea si regleaza presiunea sângelui; rosu – ingreuneaza procesul de imbatrânire a organismului; violet – purifica epiderma si curata intestinele; galben – alimentele de culoare galbena actioneaza impotriva celulitei si imbunatatesc digestia; portocaliu – mentin pielea compacta, imbunatateste vederea si previne raceala.


Iata o dieta plina de culoare:


La micul dejun alternati urmatoarele doua variante: 200 ml suc de portocale rosii, 50 g pâine integrala, o lingura de marmelada sau miere, un ceai verde sau 200 ml suc de morcovi, 100 ml iaurt sau lapte, 20 g biscuiti integrali.


Luni – „Meniu verde“


Prânz: un bol de crema de mazare cu 100 g parmezan; o omleta din doua oua si 100 g anghinare; 50 g pâine integrala; un kiwi.


Cina: 300 g broccoli fiert cu doua linguri de ulei de masline; 30 g pâine integrala; un mar.


Marti – „Meniu alb“


Prânz: 300 g salata din conopida, praz, un ou fiert, 50 g parmezan, marar si doua linguri de ulei de masline; 30 g pâine integrala; 100 g struguri albi.


Cina: 50 g paste fierte cu usturoi si doua linguri de ulei de masline; 300 g ceapa alba fiarta cu putin otet si ulei de masline; 30 g pâine integrala; un banana.


Miercuri – „Meniu rosu“


Prânz: 50 g pulpa de rosii cu doua linguri de ulei de masline; 100 g piept de pui la gratar cu o lingura de ketchup; 30 g pâine integrala; un mar rosu.


Cina: 300 g salata de ridichi si de rosii cu doua linguri de ulei de masline; 30 g pâine integrala; 100 g struguri rosii.


Joi – „Meniu violet“


Prânz: 50 g orez cu 50 g prune uscate; 100 g tofu.


Cina: 150 g file de vita la gratar; 300 g vinete si ceapa rosie la gratar cu trei linguri de ulei de masline; 50 g pâine integrala; o para.


Vineri – „Meniu galben“


Prânz: 50 g orez cu 100 g ardei gras; 30 g pâine integrala; un ceai de lamâie cu o lingurita de zahar.


Cina: 200 g somon la gratar cu lamâie; 100 g salata de laptuci cu o lingura de ulei de masline; 30 g pâine integrala; 200 g ananas.


Sâmbata – „Meniu portocaliu“


Prânz: 200 g morcov cu 100 g brânza si doua linguri de ulei de masline; 50 g pâine integrala; o mandarina.


Cina: 200 g creveti fierti cu o lingura de ulei de masline; 50 g orez cu 100 g dovleac si 40 g sunca de Praga; 30 g pâine integrala; o portocala.


Duminica repetati meniul din ziua care v-a placut cel mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS