22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPatru flori pentru jardiniera

Patru flori pentru jardiniera

A venit primavara, pomii si gradinile se umplu de flori. Este momentul potrivit pentru a semana florile in jardiniera. Am selectat patru flori ale caror seminte sunt usor de gasit in comert, care se planteaza luna aceasta, sunt usor de ingrijit si de ale caror flori va puteti bucura timp de mai multe luni.


Gazania


Este o planta cu inaltimea de 15 – 20 cm, care prefera locurile insorite si cu umiditate scazuta. Se poate cultiva in orice fel de sol si suporta seceta. Infloreste din iunie pâna in octombrie. Este o planta decorativa, cu frunze verde inchis si flori asemanatoare margaretelor, cu un diamentru de aproximativ 6 cm si colorate in alb, crem, galben, roz, portocaliu sau rosu.


Floarea de piatra


Planta mica, suculenta, cu lastari cilindrici, târâtori, ne incânta prin florile foarte mari si frumoase care se deschid la soare. Provine din America de Sud si este floarea terenurilor sarace, uscate, nisipoase si chiar pietroase. In soluri bogate infloreste foarte slab, iar in exces de umezeala – putrezeste. Are nevoie de foarte mult soare pentru deschiderea florilor. Florile se formeaza in vârful lastarilor pe masura cresterii lor. Culoarea florilor e variata (alb, roz, rosu, violet, galben, oranj). Floarea poate fi simpla sau cu mai multe rânduri de petale.


Lobelia


Este o planta anuala, cu o inaltime de 10 cm, care are nevoie de pamânt bun de gradina si sa fie udata regulat. Iubeste locurile insorite. Infloreste din iunie pâna in octombrie. Florile sunt mici si seamana cu niste fluturasi. Exista varietati alb, albastru deschis sau inchis, violet, lila, roz, rosu.


Garoafele chinezesti


Au o inaltime de 40 cm si se pot cultiva pe orice tip de sol. Sunt plante nepretentioase care infloresc din iunie pâna in august. Florile sunt vesele si au culori puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS