17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFarmecul antichitatilor

Farmecul antichitatilor

Decorarea cu antichitati si crearea unui spatiu unic in care contemporanul sa se poate impleti cu trecutul va pot oferi clipe de relaxare si incântare in orice moment.


Potrivit site-ului www.stiletto.ro, prezenta antichitatilor intr-o casa denota bogatie, rafinament, eleganta si stabileste foarte clar statutul social al celor care au astfel de colectii.


Sunt multe persoanele care si-ar dori sa aiba in casa o colectie (sau mai multe) de antichitati, insa a aduna toate comorile de acest fel doar pentru ca va plac nu este o solutie buna. Mai intâi trebuie sa va gânditi cum puteti pune in valoare obiectele pe care le doriti. Daca sunt prea multe fara o legatura strânsa, veti descoperi ca, desi in magazin v-au taiat rasuflarea, acasa nu le veti putea pune in valoare pe fiecare si nu vor mai parea atât de fermecatoare. Pentru a evita astfel de situatii, este bine sa va alegeti o tema pentru camera in care vreti sa puneti antichitati sau pentru intreaga casa.


Printre stilurile care se potrivesc cel mai bine cu „bijuteriile“ antice sunt cel minimalist, renascentist, victorian, baroc. Prin alegerea acestei tematici, decorarea va deveni mai simpla si va avea un sens bine definit.


Daca aveti o colectie intreaga de antichitati ati putea sa le sortati dupa perioadele din care provin si sa le expuneti in diverse locuri – focus sau intr-o singura camera pentru a crea mai mult impact.


Cromatica aleasa – pentru orice stil – trebuie sa inspire viata. Desi la prima vedere bejurile par a fi cele mai potrivite, nu este chiar asa! Dupa cum stiti, in moda, daca alegeti, spre exemplu, o tinuta vintage nu inseamna ca fiecare piesa de vestimentatie va fi vintage. Ci numai anumite piese, care vor fi accentuate de altele intr-un stil actual.


Astfel se intâmpla si in decoratiunile interioare. Pentru a evidentia un stil nu este nevoie sa folositi toate elementele acestuia, ci doar sa le subliniati. Asadar, alegeti o paleta cromatica „vie“, care sa insufleteasca intreaga casa si veti observa ca, in contrast, „comorile“ dumneavoastra vor avea un aer elegant si rafinat oriunde le-ati aseza.


Florile sunt superbe oricum – naturale sau artificiale si cu siguranta, daca va gânditi la o casa glamorous, nu le puteti trece cu vederea. Iar farmecul colectiei dumneavoastra poate fi intregit de acestea, insa trebuie sa aveti grija ca ele sa nu atraga totusi atentia numai asupra lor, ci sa completeze si sa urmeze linia intregului stil adoptat. Trandafirii sunt si vor ramâne perfecti, eleganti, rafinati, seducatori, dar nu sunt singurii – liliacul, bujorii, florile exotice sunt la fel de potrivite.


Tablourile sunt un alt punct de interes intr-o casa si este foarte usor sa va lasati purtata de val. Ce trebuie sa luati in considerare când va accesorizati peretii este ca acestea trebuie sa completeze sau sa evidentieze stilul ales si colectia de antichitati.


Un mic secret: daca ati ales minimalismul pur si o colectie care urmeaza acest stil (baroca, spre exemplu), nu puteti expune tablouri renascentiste sau romantice. Daca insa ati ales un stil minimalist pur si colectii de antichitati din curentul romantic (bogate in ornamentatii), puteti expune tablouri renascentiste, dar nu pe spatii mari. Echilibrul este foarte important si hotarâtor in succesul decorarii dumneavoastra!


Pentru a pune in valoare anumite comori puteti folosi lumina. Aceasta are o putere foarte mare de a atrage atentia si de a pune in valoare stralucirile si umbrele unui samovar renascentist. Important in arta decorarii cu antichitati este sa nu supraincarcati.


Totul trebuie sa incânte si sa va ofere ragazul de a va odihni ochii asupra fiecarui detaliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS