34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDalmatienii iubesc alergarea

Dalmatienii iubesc alergarea

Câinii cu pete negre care au adus faima studiourilor Disney sunt dalmatienii. Aceste patrupede sunt extrem de sensibile si de jucause.


Dalmatienii sunt câini de marime medie, musculosi, cu o rezistenta superioara. Imagine a elegantei, rasa Dalmatian are niste linii clare, uscative ca ale câinilor pointer, cu care se aseamana. Au o blana scurta, tare, densa, de un alb pur, cu pete colorate negre, dar si maronii, portocalii, albastru inchis, tricolore. Picioarele sunt rotunde, cu degete bine arcuite, iar unghiile sunt fie albe, fie de aceeasi culoare ca si petele. Nasul poate fi de culoare neagra, maronie, albastru sau gri inchis. Ochii acestor câini sunt caprui inchis sau albastri, cu o expresie inteligenta. Urechile sunt moi, ingustându-se spre vârf, purtate cu o usoara curba spre fata. Cu cât petele sunt mai bine definite si mai bine distribuite, cu atât câinele este mai valoros. Cateii se nasc complet albi, petele aparând mai târziu.


Temperament


Dalmatienii au fost crescuti pentru a alerga pe lânga atelajele trase de cai, prin urmare, au o energie extrema. Pur si simplu nu le place sa stea toata ziua si sa nu faca nimic. Sunt câini jucausi, extrem de sensibili si loiali. Dalmatienii au nevoie de companie umana, fara de care este posibil sa devina deprimati. Din acest motiv, acesti câini nu sunt buni pentru paza. Au o memorie excelenta si-si pot aminti peste ani orice tratament nepotrivit la care au fost supusi. Le place sa se joace cu copiii. Se inteleg bine cu alte animale de companie, dar unii pot fi mai agresivi cu câinii straini; masculii, adesea, nu suporta alti masculi. Dalmatienii pot fi timizi, dar pot sa socializeze suficient. Foarte inteligenti, acesti câini pot fi totusi destul de incapatânati. In general, se comporta foarte bine daca sunt supusi unor metode de dresaj ferme, consecvente. Câinii din rasa Dalmatian sunt usor de dresat. Pot fi dresati si pentru aparare si pot deveni foarte buni câini de paza. Dalmatienii au adesea foarte multi pui, uneori pâna la 15. In unele cazuri, pot fi si agresivi, daca nu sunt corect dresati.


Conditii de viata


Dalmatienii nu sunt ideali pentru viata de apartament, decât daca pot fi luati la plimbare sau pot alerga de câteva ori pe zi. Sunt foarte activi si vor creste bine intr-o curte de marime cel putin medie. Este o rasa de câini care nu poate fi tinuta afara in frig.


Dalmatienii sunt foarte energici si au nevoie de curse de alergare zilnice pentru a se pastra sanatosi si in forma. Iubesc sa alerge! Speranta de viata este de 10-12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS