34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024

Scurte stiri

Cel mai lung autobuz din lume are 25 de metri


Cel mai atragator exponat de la Expozitia autobuzelor 2007, deschisa in Shanghai, China, este cel mai lung autobuz din lume, fabricat de Grupul de Autovehicule „Tineretea“ din provincia Zhejiang.


In acest autobuz pot merge 300 de pasageri si are o lungime de 25 de metri, cât un vagon de metrou. Intre podeaua autobuzului si sol distanta este decât de doua palme, pasagerii fac doar un singur pas si intra in autobuz, acest lucru fiind avantajos pentru batrâni si invalizi. Autobuzul are cinci usi. La mijlocul sau exista o zona pentru scaunele cu rotile. Fabricantii spun ca in timpul transportului pasagerul se simte ca la bordul unui avion. Viteza maxima a acestui autobuz este 82 km/h.


A impartit bunurile cu drujba


Un neamt a gasit o solutie inedita pentru a pune capat neintelegerilor cauzate de impartirea bunurilor, care intervin atunci când se pune capat unei casatorii. Dupa cum informeaza site-ul haisentito.it, barbatul a luat o drujba si a inceput sa taie in doua toate obiectele din locuinta, inclusiv casa de vacanta. Atunci când un cuplu se destrama, totul trebuie impartit. Acesta a fost rationamentul neamtului de 43 de ani in momentul in care s-a despartit de sotia sa. „A declarat ca si-a luat doar ceea ce a reprezentat partea sa. Sotia sa nu cred ca a apreciat gestul sau“, a declarat un purtator de cuvânt al politiei.


Barbatii impotenti, acuzati de delict


Atunci când vine vorba de capacitatile lor sexuale, barbatii trebuie sa fie atenti. Dupa cum informeaza site-ul haisentito.it, un barbat din Sicilia a fost constrâns sa-i plateasca fostei sotii o despagubire din cauza ca i-a ascuns faptul ca este impotent. Barbatul nu i-a spus nimic despre afectiunea sa viitoarei sotii, iar, potrivit judecatorului de la Curtea de Apel din Palermo, gestul sau poate fi considerat un delict. Italianul s-a gândit ca este vorba despre un fapt de mica importanta, ceea ce nu s-a dovedit pentru sotia sa si nici pentru judecator. Barbatul nu numai ca a ascuns faptul ca este impotent in timpul logodnei, insa, dupa ce sotia i-a descoperit secretul, a refuzat sa urmeze un tratament, de teama ca prietenii sa nu afle despre problema lui. El a fost condamnat sa-i plateasca fostei sotii o despagubire in valoare de 200.000 de euro plus taxele de judecata, care se ridica la 30.000 de euro.


Lindsay Lohan a lovit cu masina un paparazzo


Actrita Lindsay Lohan a dat cu masina peste un fotograf la New York. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, marti, in jurul orei 3.00, in momentul in care a iesit din clubul Butter, actrita a lovit cu BMW-ul sau un paparazzo. Imediat dupa incident, Lohan s-a refugiat in masina garzilor sale de corp. Dupa ce medicii au sosit la fata locului, Lohan a parasit zona in vehiculul garzilor de corp. Fotograful lovit de Lindsay Lohan a fost transportat la spital. El a suferit o rana usoara in zona genunchiului.


Angelina Jolie a mai adoptat un baietel


Actrita Angelina Jolie a adoptat in mod oficial un baietel, devenind astfel mama a patru copii. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, este vorba despre un baietel vietnamez, de trei ani si jumatate, originar din orasul Ho Chi Minh. Mai multi oficiali guvernamentali au precizat ca micutul a primit numele Pax Thien Jolie. Adoptia va fi finalizata atunci când Ambasada Statelor Unite de la Hanoi va aproba documentele. „Tot ceea ce ramâne de facut este ca Ambasada Americana de la Hanoi sa elibereze documentele necesare repatrierii copilului“, a declarat directorul orfelinatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS