18.3 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNume noi la B’Estival 2007

Nume noi la B’Estival 2007

Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless, Morcheeba, Wu-Tang Clan, Kasabian si Pink, lista artistilor internationali ce vor participa la B’Estival 2007 se completeaza cu doua noi nume din aria electro: DJ Phil Hartnoll de la Orbital, pionierul muzicii tehno britanice, si celebrul producator maghiar Yonderboi.


Orbital a fost timp de aproape doua decenii una dintre cele mai creative prezente electro la nivel mondial. Cei doi membri Paul si Phil Hartnoll, au inregistrat cel de-al saptelea si ultimul lor album de studio in 2004, acesta fiind promovat in cadrul unui turneu de adio, ce a inclus toate festivalurile importante de pe trei continente! O data cu incheierea acestui turneu, Phil a urmat o cariera solo, devenind in scurt timp un dj apreciat si pe cont propriu, mixurile sale originale si productiile clasice marca Orbital transformându-l intr-unul dintre cei mai renumiti reprezentanti ai scenei electro. Cel mai recent proiect al lui Phil Hartnoll, „Long Range“, ofera ascultatorului accesul intr-o dimensiune acustica si efervescenta a sunetului. Trecând de la momente de beatitudine la ritmuri intense, si abordând o gama variata de stiluri, Phil Hartnoll refuza incadrarea intr-un anumit tipar.


Yonderboi, pe numele sau real Laszlo Fogarasi, a crescut intr-un sat din sud-vestul Ungariei, un loc retras si linistit, care fara indoiala l-a inspirat in crearea acordurilor profunde prezente pe albumul sau de debut, „Shallow and Profound“. Luându-si numele de scena de la personajul lui William Gibson din romanul „Neuromancer“, Yonderboi a avut o ascensiune tumultoasa, pornind de la pustiul afon, cum era considerat de profesorul sau de muzica, si ajungând unul dintre cei mai apreciati producatori din Ungaria, stilul definit ca „Bio-Electro – Nu-School Trip Hop“ bucurându-se de succes in toata lumea. Cel mai recent single, „People Always Talk About the Weather“ a fost ales ca tema principala pentru jocul pe calculator „Need For Speed: Carbon“.


Organizat de Emag!c Entertainment, B’Estival se va desfasura in aer liber in cadrul complexului Romexpo, in perioada 29 iunie – 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS