13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Primul campionat mondial de hochei subacvatic


Primul campionat mondial de hochei subacvatic, un sport obisnuit dus la extrem din cauza „terenului“, s-a disputat in Lacul White Sea din Austria. Dupa cum informeaza site-ul ananova.com, apa era rece, iar la suprafata lacul avea o crusta subtire de gheata. Cei opt jucatori s-au scufundat in lacul inghetat, fara rezerva de oxigen si din aceasta cauza au fost nevoiti sa iasa de mai multe ori la suprafata. Echipa Finlandei a invins in final Austria, cu scorul de 7-4.


Cel mai inalt pod din Europa – la Cadice


Cel mai inalt pod din Europa, care valoreaza 272,5 milioane de euro, va fi construit la Cadice, Spania, si va fi inaugurat in 2010. Constructia, care va uni orasul Cadice de Puerto Real, va masura 3.157 m si va avea sase benzi, trei pentru fiecare sens de mers, doua dintre acestea fiind rezervate transportului public. Podul se va numi „Ponte de la Pepa“, pentru a comemora Constitutia din 1812, cunoscuta si sub numele Pepa.


Tablou din bancnote furat din galeria de arta


Un tablou inedit al artistului norvegian Jan Christensen a fost furat dintr-o galerie de arta din Oslo. Dupa cum informeaza Libero.it, tabloul, realizat din mii de bancnote veritabile, valorând in total 12.400 de euro, se numeste „Valoare relativa“ si masoara 200/400 cm. Potrivit proprietarei galeriei de arta MGM din Oslo, Marina Gerner-Mathisen, hotii au patruns in galerie spargând fereastra si au decupat fiecare bancnota, lasând doar ramele tabloului. „Faptasii s-au aratat chiar draguti, intrucât au rearanjat pânza ce acoperea cadrul. Agentii de securitate au ajuns la fata locului la câteva minute de la declansarea alarmei, dar hotii disparusera deja“, a explicat Gerner- Mathisen.


Katie Holmes nu face poze fara Tom Cruise


Katie Holmes a refuzat sa apara in fotografii fara sotul sau, Tom Cruise, cu toate ca acesta a insistat ca ea sa pozeze si singura, informeaza site-ul news.sawf.org. Starul din Top Gun s-a laudat cu sotia sa pe covorul rosu si i-a indemnat pe fotografi sa nu ezite sa imortalizeze frumusetea lui Katie Holmes. Totusi, actrita a refuzat cu incapatânare sa se dezlipeasca de sotul ei pe intreaga durata a petrecerii organizate dupa decernarea premiilor Oscar. Un martor sustine ca Holmes a stat cuminte si tacuta lânga Tom Cruise când acesta vorbea cu fotografii si a asteptat linistita ca el sa-si termine discutiile. „Se uita tot timpul la sotul ei pentru a vedea incotro sa mearga“, a declarat martorul. Tom Cruise si-a rugat sotia sa pozeze singura pentru fotografi si intr-un final aceasta a cedat rugamintilor.


Fobia lui Whoopi Goldberg


Din cauza fobiei de avion de care sufera Whoopi Goldberg, actrita a refuzat invitatia de a vizita Guinea-Bissau, din vestul Africii, informeaza site-ul femalefirst.co.uk. Actrita, care nu a mai calatorit cu avionul de mai bine de 20 de ani, si-a facut testele ADN pentru a-si stabili originea. „Whoopi nu poate sa-si invinga teama de avion si din aceasta cauza nu va putea ajunge niciodata in Africa, oricât de mult ar vrea sa-si cunoasca stramosii“, a precizat purtatoarea de cuvânt a actritei.


Membrii formatiei Take That vor sa se retraga


Desi au revenit recent, cucerind topurile cu melodia „Beautiful World“, si au demonstrat ca se pot descurca si fara Robbie Williams, componentii formatiei Take That se gândesc deja la retragere. Jason Orange si-a exprimat dorinta de a se retrage din formatie, pentru a se concentra pe viata de familie. Nu inainte insa de turneul mondial care va incepe in noiembrie in Marea Britanie. Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange si Howard Donald sunt acum mai interesati sa isi formeze o familie, decât sa plece in turnee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS