23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBisturiul - prietenul de nadejde al femeilor

Bisturiul – prietenul de nadejde al femeilor

Frumusetea este un subiect care le da mari batai de cap doamnelor. Indiferent de vârsta si de mediul social din care provin, cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos viseaza la dimensiunile perfecte, iar standardul „90-60-90“ a facut deja multe victime in rândul tinerelor.


Jumatate dintre femei, inclusiv tinerele de 17 ani, sunt nemultumite de fizicul lor si isi doresc o schimbare, iar o treime dintre acestea se considera supraponderale, chiar daca kilogramele in plus nu depasesc cu mult norma admisa pentru vârsta si inaltimea lor. Rezultatele unui studiu realizat de curând in Marea Britanie au determinat conducerea centrului medical Transform Medical Group sa ofere operatii estetice accesibile pentru orice buzunar. Cele mai multe dintre interventiile chirurgicale „de infrumusetare“ se adreseaza femeilor, cele mai populare fiind liftingurile faciale si operatiile de marire a bustului. In plus, unul dintre avantaje este faptul ca pacientele pot achita costul interventiei chirurgicale in decursul unui an, fara dobânda. Rezultatele sondajului au aratat ca majoritatea reprezentantelor sexului frumos care recurg la astfel de operatii au vârste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Aproape jumatate dintre femeile care au participat la sondaj s-au infometat in incercarea de a pierde câteva kilograme, iar altele au recurs la metode si mai drastice: vomitau dupa fiecare masa pentru ca organismul lor sa nu asimileze caloriile.


Frumusetea – obsesia adolescentei


La grupa de vârsta 12 – 16 ani, rezultatele au fost dintre cele mai alarmante: mai mult de jumatate dintre respondente isi urasc corpul si sunt de parere ca acesta este principalul motiv pentru care barbatii nu le considera atragatoare. In cazul adolescentelor, cele mai solicitate interventii chirurgicale de infrumusetare sunt marirea bustului si liposuctia. Doctorul Dee Dawcon, directorul unei clinici din Londra, a precizat ca este ingrijoratoare tendinta de slabire pe care o au adolescentele, care de la vârste foarte fragede se infometeaza pentru ca au o parere proasta despre corpul lor. Aceste tinere considera ca etalon de frumusete silueta manechinelor. „Chirurgia plastica si curele de slabire nu sunt pentru toata lumea. Oamenii trebuie sa inteleaga ca sanatatea este mai presus de orice, iar etalonul de frumusete 90-60-90 nu trebuie sa faca victime“, a precizat doctorul Dawcon.


Nici barbatii nu spun NU chirurgiei plastice


In ceea ce-i priveste pe domni, acestia sunt mai ingaduitori cu ei insisi. Doar un sfert dintre reprezentantii sexului puternic ar fi dispusi sa recurga la bisturiu din motive estetice. Restul barbatilor chestionati sunt de parere ca miscarea la sala si exercitiile fizice sunt cele mai bune metode de modelare a corpului, acestia dezaprobând infometarea si curele de slabire. In plus, ei isi aleg modele din rândul barbatilor naturali, virili, care au grija de imaginea lor, fara a parea insa obsedati. In topul preferintelor se afla actorii George Clooney si Johnny Depp. In acelasi timp, specialistii constata ca sectorul produselor cosmetice pentru barbati este in plina dezvoltare. Ei au inteles ca pielea lor are nevoie de o ingrijire permanenta, motiv pentru care sunt dispusi sa investeasca sume considerabile pentru a arata bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS