23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAcneea, cosmarul adolescentilor

Acneea, cosmarul adolescentilor

Acneea a dat tot timpul batai de cap adolescentilor, si nu numai. A nascut stari depresive si nemultumiri, dar, apelând la cosmetician si dermatolog, cosmarul poate lua sfârsit.


Acneea poate afecta toti tinerii la un anumit moment. Se estimeaza ca mai mult de 90 la suta dintre adolescenti, 50 la suta din femeile adulte si 25 la suta din toti adultii fac acnee. Adultii pot face diferite forme de acnee, precum acneea vulgara, chistica sau rozacee. Totusi, adolescentii, indiferent de sex, sufera cel mai mult de efectul acneei, caci poate actiona in mod negativ asupra psihicului lor, care la aceasta vârsta incearca sa-si defineasca o identitate, asupra respectului de sine, si poate induce o stare depresiva. Tratamentul acneei depinde de gravitatea, dimensiunea si intinderea leziunilor. „Pentru tratarea acneei avansate cosmeticianul colaboreaza cu medicul, care prescrie o medicatie corespunzatoare. Noi intervenim in situatii nu foarte grave. Demachiem, facem gomaj, aburi si apoi extragem punctele negre. Procesul de interventie se incheie cu aplicarea de masti pe baza de argila“, a precizat cosmeticiana Elvira Saatgian.


Sfaturile medicului dermatolog


Exista o multitudine de produse impotriva acneei. In primul rând, trebuie avuta in vedere o abordare rationala, adaptata fiecarui pacient – in urma evaluarii leziunilor, medicul alege interventia eficace, corespunzatoare tipului de leziuni. Medicul trebuie sa-i specifice pacientului perioada in care este necesara aplicarea produsului pe piele, caci unele produse aplicate pot duce la iritare, roseata sau descuamare. Aceste efecte secundare pot determina pacientul sa intrerupa medicatia. Din acest motiv, el trebuie prevenit asupra eventualelor probleme. Exista posibilitatea ca aplicarile initiale ale tratamentului sa fie facute mai rar. Daca toleranta la produse este buna, se poate mari gradual frecventa de aplicare. Intrucât acneea are un grad mare de inflamare, este necesar ca tratamentele alese sa acopere un spectru general. Astfel, pentru tinerele femei, care doresc si o metoda contraceptiva, tratamentul acneei se poate face si cu ajutorul unui contraceptiv oral, in vreme ce in cazul acneei care nu raspunde la antibiotice sau al acneei nodulochistice, se pot folosi medicamente cu izotretinoid, pe cale orala. Acest tratament trebuie prescris de un medic care are experienta in utilizarea medicamentului, deoarece pot aparea mai multe efecte secundare nedorite. Alta solutie este terapia cu antibiotice de tipul tetraciclinei.


Un tratament naturist


In cazurile usoare de acnee se poate opta si pentru un tratament naturist, desi recomandabil este sa mergeti fie la cosmetician, fie la medicul dermatolog.


Tratamentul intern consta in consumarea unui litru de ceai de urzici oparite, care se bea cu inghitituri mici, pe tot parcursul zilei. Tratamentul extern consta in aplicarea pe fata uda a otetului de hrean care se lasa timp de zece minute sa actioneze. Otetul se prepara astfel: hreanul ras se introduce in sticla si se acopera cu otet de vin, se lasa la macerat la soare timp de zece zile. Hreanul ia din taria otetului, iar otetul din cea a hreanului si astfel se formeaza o esenta de otet slab, pe care o poate suporta orice tip de ten.


Exista si o dieta recomandata de specialistii site-ului csid.ro, conform careia timp de zece zile se consuma sucuri de legume si fructe, completate de o cura crudivora depurativa cinci – sapte zile pe luna. Se beau ceaiuri din salvie, fumarita, trei frati patati, nuc, lemn dulce, fenicul, verbina de câmp, coada soricelului, urzica, schinduf, frunze de frasin. Se face infuzie, se beau trei cani pe zi. Sunt indicate baia, de doua ori pe zi, timp de 25 de minute, si baia de aburi pe cap si piept, o data pe zi, timp de 15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS