24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlopekis, câini usor de dresat

Alopekis, câini usor de dresat

Câinii alopekis sunt niste adevarati „atleti“, care se pot adapta foarte usor atât intr-un apartament, cât si la o ferma. Protectori cu oamenii pe care ii cunosc, aceasta rasa este cunoscuta inca din Grecia antica.


Câinii din rasa alopekis sunt câini mici, buni pentru companie atât in zona urbana, cât si in cea rurala. Sunt câini inteligenti, devotati si credinciosi, plini de buna dispozitie si usor de dresat. Sunt puternici, rezistenti si cu nevoi moderate. Sunt buni câini de paza, putin galagiosi, cu un instinct natural de a vâna, foarte jucausi, sociabili si foarte isteti. Trasatura instinctuala a acestor câini este devotamentul si dorinta de a face pe plac stapânului. Timiditatea, nervozitatea, comportamentul antisocial, agresivitatea nu apar niciodata la acesti câini.


Descriere


Câinii alopekis seamana cu vulpile, au blana scurta si neteda si un corp mai mult lung decât inalt. Alopekis-ii au botul lung si lat la baza, cu falci puternice. Au capul mare, obrajii bine dezvoltati fara a fi proeminenti, gene bine dezvoltate in jurul orbitelor mari ale ochilor.


Acestia au o forma rotunda spre migdala si sunt stralucitori, inteligenti, culoarea lor fiind in functie de culoarea blanii. Nasul alopekis-ilor este larg, cu nari bine deschise. Au urechile tuguiate, ridicate mereu si foarte mobile. Arcul gâtului este vizibil, dar nu pronuntat. Pieptul este lat si puternic. Picioarele din fata sunt drepte, cu o osatura rezistenta. Coada este lunga, formând o secera, si este purtata de obicei in sus, intr-o curba eleganta. Blana dubla este de buna calitate, cu o parte exterioara dura si neteda si una interioara moale si densa. Apare aproape in toate combinatiile de culori, cu exceptia albului decolorat. Acesti câini sunt mai mici si mai usori decât câinii domestici greci.


Câinii alopekis traiesc in medie 15-16 ani, in functie de modul in care au fost ingrijiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS