20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPizza Rossi, un local unde te poti „transforma“ in bucatar

Pizza Rossi, un local unde te poti „transforma“ in bucatar

Cu toate ca stiam mai de mult de existenta localului Pizza Rossi, responsabile de acest fapt fiind, in special, inscriptiile de pe masinile care livreaza comenzile la domiciliu, saptamâna trecuta a fost prima oara când i-am pasit pragul, si atunci intâmplator.


Cu toate ca pare mai degraba un local de cartier, atmosfera din Pizza Rossi este familiara si prietenoasa, mai ales ca pizzeria este destul de micut. Primul lucru care mi-a venit in minte când am pasit in local a fost marea. Cu toate ca nu am gasit nici un acvariu, am simtit senzatia aceea de calm si de relaxare care ti se cuibareste in suflet pe terasele de pe malul marii. Acest lucru se datoreaza, probabil, atât tortelor de pe pereti, cât si mobilierului – scaune pliante, din lemn si material textil.


28 de sortimente de pizza


Meniul localului consta, cum era de asteptat, intr-o varietate de sortimente de pizza (vreo 28 la numar) – cu combinatii diverse de sos tomat cu ciuperci, mozzarella, sunca de Praga, ton, masline, cârnati uscati, kaizer, carne de vita, ardei gras, rosii, lamâie, porumb si chiar ananas. Ceea ce mi-a atras atentia in mod special a fost faptul ca in meniu este inclusa si asa-numita Pizza Mercato, care le permite clientilor sa-si conceapa propriul sortiment de pizza, folosind orice combinatie de ingrediente.


Cu toate ca initial am vrut aceasta pizza pentru a gusta atât varianta cu carne de vita, cât si cea cu ton, din lipsa de carne de vita am mers pe varianta oferita de restaurant. Pentru ca mi-a amintit de mare, am optat pentru o Pizza Mareea, care, potrivit meniului, contine sos de rosii, sunca de Praga, ton, masline, lâmâie, ciuperci si mozzarela. Am renuntat insa la sunca de Praga in favoarea unor bucatele de ardei iute. Rezultatul a fost o pizza buna, cu blat subtire, dar pufos (care atunci când se raceste are gust de lipie pe plita), peste care bucatarul a adaugat un strat consistent din ingredintele mai sus-mentionate.


Ceva de obiectat?


In ceea ce priveste preturile, acestea sunt rezonabile – variaza intre 10 lei (Pizza Funghi) si 14 lei (Pizza Mercato). Pentru câtiva banuti in plus puteti sa opta pentru blatul special, cu cascaval, sau puteti primi extra mozzarella, ketchup sau ulei picant.


In ceea priveste servirea, ospatarita s-a dovedit destul de amabila.


Toaleta am gasit-o curata, insa neingrijita (peretii ar mai avea nevoie de un strat de var pe ici pe colo, uscatorul de mâini era defect, iar usa nu putea fi incuiata – chiar daca se impunea, având in vedere ca baia e comuna).


Pizza Rossi


Str. Nanterre (vizavi de Complexul Nanterre)


Calitatea preparatelor                 Gustoase


Comportamentul personalului        Amabil


Atmosfera                                Relaxanta


Preturi                                     Pentru orice  buzunar


Toaleta                                    Curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS