20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPalmierul Doamnei are un aer tropical

Palmierul Doamnei are un aer tropical

Kentia (Howea fosteriana) sau Palmierul Doamnei este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de plante decorative pentru interioare, datorita aspectului sau indraznet care va atrage mereu privirile. 


Elegant si cu foliaj aerisit, Palmierul Doamnei va da o nota tropicala oricarei camere, plus un semn de eleganta. Este ideal atât pentru locuinte, cât si pentru birouri.


Kentia are un trunchi subtire si „ramuri“ cu frunze lungi si subtiri. Dezvoltarea este destul de inceata, asa ca va sta in acelasi ghiveci mult timp. Desi Kentia (Howea fosteriana) este un palmier scump, este unul dintre cei mai rezistenti si adaptabili arbusti de interior.


Ingrijire si cultivare


Kentia (Howea fosteriana) nu trebuie asezat direct in soare. Desi poate creste foarte usor si in locuri cu mai putina lumina, Kentia nu poate supravietui fara lumina naturala. Dezvoltarea palmierului e foarte inceata, dar daca este asezat intr-o camera in care sa primeasca multa lumina naturala filtrata, el se va dezvolta mult mai repede si va face o coroana compacta. Ideal este sa plasati ghiveciul in fata unei ferestre orientate spre nord sau est. Putin soare direct, iarna, nu va dauna palmierului, dar vara nu-l lasati in lumina directa, pentru ca frunzele sale vor fi arse de soare. Evitati sa expuneti Palmierul Doamnei la curenti reci de aer sau la temperaturi foarte scazute – frunzele sale vor arata ca si cum ar fi fost arse. Alta regula este sa nu lasati frunzele palmierului, mai ales vârfurile, sa atinga geamul ferestrei pe timpul noptii, când temperatura de afara este foarte scazuta. Nu folositi niciodata spray care face frunzele lucioase la Kentia pentru ca unele ingrediente sunt toxice si pot conduce la ofilirea frunzelor.


Palmierul Doamnei se uda numai când pamântul este uscat. De câte ori udati, folositi destula apa pentru a inmuia bine tot ghemul de radacini. Turnati apa pâna când vedeti ca iese pe gaurile de scurgere ale ghiveciului si se aduna in tavita. La sfârsit, nu uitati sa goliti tavita pentru ca altfel radacinile pot putrezi.


Boli si daunatori


Daca aveti un balcon sau plante de gradina verificati palmierul, cautând orice fel de simptome. Kentia este in mod special sensibil la puricii plantelor si la acarieni (paianjeni mici, rosii). Nu uitati ca la plante, ca si la oameni, prevenirea este cel mai bun medicament. Curatarea frunzelor cu apa calduta si sapun (doua-trei picaturi de lichid de spalat vasele la un litru de apa) poate reduce sansele ca planta sa fie infestata cu astfel de insecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS