15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCorso, un restaurant cu stil

Corso, un restaurant cu stil

Numarul localurilor inaugurate in ultima perioada in Craiova este din ce in ce mai mare. Unul dintre punctele de atractie pare sa fie Casa Studentilor, in jurul careia s-au strâns din ce in ce mai multe restaurante. Cel mai recent este restaurantul Corso.


Probabil ca multi dintre dumneavoastra stiu deja de existenta barului Corso. In peisajul craiovean si-a facut aparitia acum vreo câteva saptamâni si restaurantul cu acelasi nume. Situat intr-o casa veche, boiereasca, restaurantul Corso isi intâmpina clientii inca de la intrare cu o atmosfera stilata si deosebit de eleganta. Ceea ce atrage atentia de la intrare este tencuiala decorativa, care in interior devine arta – in unul din cele trei saloane, de exemplu, troneaza un „tablou“ din tencuiala care pe mine m-a fascinat. De fapt, intreg designul restaurantului este armonios si stilat, cu mobilier de lemn in culoarea mahonului, cu scaune imbracate in piele bej, cu draperii cafenii si perdele vaporoase.


Mâncarea traditionala nu lipseste din meniu


Atmosfera este punctata si de muzica buna, in surdina, dar si de ospatarii amabili, imbracati in camasi albe si pantaloni negri, si care nu au renuntat la ancare nici in ruptul capului. Meniul, care anunta ca prepararea bucatelor necesita intre 10 si 30 de minute, este bogat si cuprinde preparate din carne de pui, de vita, de porc si de peste, unele la gratar, altele prajite, preparate in combinatie cu smântâna, ciupercute, cascaval si câte si mai câte bunatati. Din meniu nu lipsesc nici garniturile – ciupercute la gratar sau gratinate, cartofi pregatiti in diverse feluri, salate, paste si diverse deserturi.


Eu am optat pentru „Platoul Casei“ – o combinatie de carne si cârnaciori „de la galeata“ (care s-a dovedit chiar carne la galeata, si nu carne proaspata prajita in untura, ca in alte localuri), muraturi taranesti (gogonele, varza, ardei si castraveciori) si lipie (nu arabeasca, ci româneasca, din aluat nedospit, prajita frumusel pe plita). In afara de ardei, care nu s-au dovedit tocmai murati, am fost incântata de alegerea facuta. Nu acelasi lucru pot spune despre „ceafa la gratar“ care, desi era frumos rumenita la exterior, era cam prea in sânge. Papanasii cu dulceata de afine, acoperiti cu un strat marinimos de smântâna, au fost insa un deliciu.


Ospatarul ne-a condus catre iesire si ne-a deschis usa


In ceea ce priveste preturile, acestea mi s-au parut putin mai mari decât in alte localuri, insa nu exagerate, având in vedere faptul ca cele mai multe portii sunt suficient de mari pentru a nu lasa loc de inca un fel. Nota de plata mi-a oferit insa o surpriza placuta, nu atât in ceea ce priveste suma de achitat, ci modul de prezentare – nota de plata era listata si insotita de o carte de vizita a localului.


Inainte de a pleca am „inspectat“ toaleta, pe care am gasit-o extrem de curata si multumitor de mare. Ceea ce mi-a lasat o impresie deosebita a fost gestul ospatarului care ne-a condus catre iesire si ne-a deschis usa.


Restaurant Corso – Calificative


Strada Aries, numarul 12


Calitatea preparatelor                                              Gustoase


Comportamentul personalului                                     Impecabil


Atmosfera                                                               Stilata


Preturi                                                                   Acceptabil


Toaleta                                                                   Foarte curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS