14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBurlacii - „mâna sparta“ la cumparaturi

Burlacii – „mâna sparta“ la cumparaturi

In aceasta perioada, magazinele se intrec in fel de fel de oferte, care de care mai generoase, pentru persoanele de toate vârstele. Cei mai „in pericol“ sunt insa celibatarii, tentati sa cheltuiasca foarte mult in plin sezon de reduceri.


Cel putin aceasta este parerea specialistilor italieni, care au observat ca statisticile confirma aceasta manie a burlacilor si „burlacitelor“ de a-si cumpara hainele sau accesoriile mai ales in sezonul reducerilor. In acest an, bugetul dedicat cumparaturilor de la reduceri va fi foarte consistent. In timp ce in aceasta perioada cheltuielile medii ale unei familii de patru membri ajung la 384 de euro, in cazul persoanelor single bugetul alocat ajunge la 800. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 400 de celibatari din cele mai mari orase ale Italiei: Roma, Milano, Torino si Napoli. „Celibatarii cheltuiesc in mod normal mai mult decât o familie de patru persoane si, contrar a ceea ce se crede, cei care locuiesc singuri prefera sa investeasca in propria locuinta, alocând chiriei, intretinerii si amenajarii peste o treime din propriul buget; in mod surprinzator, in cazul unei familii, bugetul pentru locuinta nu depaseste o cincime din total“, a spus unul dintre coordonatorii studiului. Insa bucuria celibatarilor de a cumpara tot ce vor fara a fi nevoiti sa tina cont de opinia celorlalti ii aduce deseori in situatia de a face cumparaturi inutile. Nu intotdeauna toate obiectele la pret redus sunt neaparat si utile, insa impulsul de a face cumparaturi in perioada reducerilor este extrem de mare si orice maruntis devine irezistibil si pare a fi „o afacere de aur“ care nu merita pierduta.


Singuri si risipitori


In acest sens, specialistii au intocmit un fel de ghid pentru burlacii care merg la cumparaturi. In primul rând, pentru ca riscul cel mai mare il reprezinta frenezia reducerilor si achizitionarea de obiecte inutile, ar trebui ca inainte sa mergeti la cumparaturi sa va faceti o lista cu ceea ce aveti nevoie, pentru ca mai apoi sa mergeti exact la obiectul dorit, fara a pierde timpul si banii cu maruntisuri. In plus, este recomandabil sa faceti cumparaturile doar in magazinele de firma, pentru ca doar asa puteti spune ca ati facut o afacere. Sezonul reducerilor este momentul ideal pentru a cumpara articole de buna calitate la un pret mai mult decât bun. Nu uitati sa comparati preturile din mai multe magazine si fiti atenti sa verificati intotdeauna daca produsul expus in vitrina este acelasi cu cel oferit in magazin. In cazul in care doriti sa faceti un cadou, tineti cont de faptul ca poate fi schimbata doar marfa cu defecte, in timp ce in cazul in care v-ati razgândit in legatura cu culoarea sau modelul, nu aveti prea multe sanse sa inlocuiti obiectul deja cumparat. Oricum, nu uitati sa pastrati mereu bonul de la casa, pentru a schimba marfa in cazul unui defect cât de mic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS