25 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRezonanta magnetica, arma contra grasimii

Rezonanta magnetica, arma contra grasimii

Specialistii au declansat o adevarata lupta „pe viata si pe moarte“ impotriva „burticii“, inesteticul strat de grasime din jurul taliei.


Pentru a masura respectivul strat adipos si pentru a stabili daca trebuie sau nu combatut cu determinare, un aliat important este rezonanta magnetica si un dispozitiv software pentru calcularea automatica a grasimii viscerale. Dispozitivul se numeste „Hippo Fat“ si a fost realizat de Institutul de Fiziologie clinica din Pisa, Italia, fiind deja folosit cu succes in mai multe centre de frumusete din Europa, America si Australia. Potrivit celor mai recente studii medicale, riscurile pentru sanatate cauzate de excesul de grasime nu sunt legate de cantitatea totala, ci mai ales de cantitatea depusa in zona viscerala – stratul adipos depozitat in jurul organelor interne din abdomen. Si tocmai pentru a face o estimare a acestui tip de grasimi specialistii italieni au pus la punct „Hippo Fat“, care prin intermediul rezonantei magnetice este capabil sa identifice distribuirea grasimii abdominale in organe precum intestinul, stomacul si splina.


„Hippo Fat“, un aliat de nadejde


„Acest instrument, unic in felul sau, permite calcularea exacta si rapida a stratului de grasime, pentru a putea stabili apoi in mod eficient factorii de risc. In ultimii doi ani, peste 100 de pacienti au fost examinati cu ajutorul acestei tehnici la Institutul de Fiziologie clinica din Pisa, in cadrul cercetarilor clinice pentru stabilirea factorilor de risc in cazul problemelor de metabolism, precum diabetul si bolile cardiovasculare“, a explicat Vincenzo Positano, realizatorul dispozitivului. In prezent, „Hippo Fat“ este folosit in mai multe centre din Europa, mai ales in Germania, dar si dincolo de Ocean, in Canada si in Statele Unite, precum si in Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS