13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCochetarie scump platita

Cochetarie scump platita

Doamnele sunt puse in fata unei decizii importante: ori geanta, ori sanatatea. De la New York la Londra, femeile sunt amenintate de un nou pericol: „big bag“, altfel spus, poseta cu greutate.


Fizioterapeutii si chiropracticienii lanseaza un semnal de alarma catre reprezentantele sexului frumos. In ultimele luni, numarul cazurilor de dureri de spate, contractii, dureri cervicale si tendinite s-a dublat. De vina sunt mai ales gentile uriase, de trei – patru kilograme, mult peste greutatea maxima recomandata de specialisti, si anume 2 – 2,5 kilograme. Desi pericolul de a ajunge pe un pat de spital este practic inexistent, aceasta tendinta este foarte riscanta pentru spatele doamnelor. Deoarece a cere unei femei sa renunte la gentile „mastodont“, un accesoriu indispensabil, potrivit ultimelor tendinte in moda, este o misiune imposibila si mai ales inutila, specialistii au preferat sa ofere diferite sfaturi si recomandari in paginile publicatiei New York Times. Acestia au atras atentia ca orice poseta mai grea de 50 de livre (2,68 kilograme) poate provoca o leziune la nivelul coloanei vertebrale. De vreme ce o geanta goala are doua kilograme, nu este deloc greu de imaginat ca doar prin adaugarea accesoriilor mai mult sau mai putin utile, precum trusa de machiaj, mobilul, agenda si alte maruntisuri, care nu lipsesc din poseta unei doamne care se respecta, greutatea ajunge lejer la patru kilograme.


Tensiunea musculara – un mod de viata


In aceste conditii, nu e deloc de mirare ca doamnele obisnuite sa isi care cam totul in poseta, indiferent ca este vorba de portofel, celular, agenda, iPod, produse de machiaj, pixuri, chei sau chiar carti, pantofi, apa, fructe, medicamente sau fotografii, traiesc intr-o „tensiune musculara constanta“. Daca la toate acestea adaugam si faptul ca doamna cu o astfel de geanta mai poarta si pantofi cu toc, atunci „dezastrul“ este asigurat. In aceste conditii, specialistii recomanda sa alternam geanta de pe umarul drept pe cel strâng, respectiv din mâna dreapta in cea stânga. Insa atentie! Daca purtati geanta pe umar riscati sa apara probleme la spate, gât, torace, in timp ce daca preferati sa va duceti poseta in mâna zonele puse in pericol sunt degetele si articulatiile. La rândul sau, medicul chiropractician Marta Callotta le sugereaza doamnelor sa isi faca saptamânal curat in poseta, sa indeparteze obiectele nefolositoare si sa distribuie greutatea in diferite buzunarase cu care sunt dotate gentile. Insa de vreme ce blugii mulati, tocurile inalte, buricul la vedere, bustierele nu au ucis pe nimeni, nici gentile „mastodont“ nu sunt chiar un dusman de temut. Oricum ar fi, pentru a evita eventualele probleme, specialistii americani recomanda baile calde, masajele si exercitiile de stretching.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS