14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tibi Lung s-a transferat in Cipru


Portarul Tiberiu Lung, de 28 de ani, a semnat un contract pentru sase luni, cu optiune de prelungire pentru inca un an, cu formatia ENP, din prima liga cipriota. Lung a ajuns la echipa din Insula Afroditei la recomandarea atacantului Claudiu Raducanu, transferat in aceasta iarna la Nea Salamina. „Merg in Cipru cu dorinta de a reveni in fotbalul mare. Am plecat liber de contract si vreau sa fac o figura cât mai frumoasa, iar atunci când voi reveni in România sa fiu din nou acel Tibi Lung care apara aproape meci de meci in prima liga“, a spus portarul craiovean, care a evoluat ultima data la FC Caracal.


Divizia D Mehedinti. Antrenor cu „nume“ la o divizionara D


Ocupanta locului patru in actualul tur de campionat, nou-infiintata FC Diesel Severin, si-a schimbat antrenorul. Dupa ce Unirea Podari l-a pus pe liber, antrenorul Florin Baluta a fost convins de patronul echipei FC Diesel, Nicolae Aleman, sa preia conducerea tehnica. „Chiar daca anul acesta este foarte greu sa atacam promovarea, fiind pe locul patru, vom incerca sa crestem o echipa puternica pentru campionatul urmator, când dorim sa promovam in Liga a III-a“, a afirmat Aleman. Florin Baluta nu este un strain pentru fotbalul mehedintean, acesta activând ca antrenor la fosta AS Drobeta, in sezonul 1995-1996.


Liga a III-a. Mihart, ofertat de Minerul Mehedinti


Oficialii echipei mehedintene doresc mai mult decât locul doi. Dupa ce echipa a fost condusa in tur de Dumitru Viziru, originar din Petrosani, conducatorii echipei Minerul doresc sa aduca un antrenor tânar si au facut o oferta capitanului Jiului Petrosani, fundasul Cornel Mihart, pentru a prelua echipa ca antrenor-jucator. Mihart este originar din Drobeta Turnu Severin si a mai activat la ARO Câmpulung, Dinamo Bucuresti si Astra Ploiesti. Având in vedere ca echipa din Valea Jiului este interesata de jucatorul Minerului Gabriel Petrovici, cât si faptul ca presedintele Minerului, Norocel Rafael Ciorascu, a fost component al echipei Jiul Petrosani, este posibil ca acest schimb sa se efectueze.


Calderon recunoaste interesul pentru Cristi Chivu


Presedintele clubului Real Madrid, Ramon Calderon, a declarat ca gruparea spaniola este interesata de achizitionarea francezului Franck Ribery, dar a recunoscut ca principala prioritate este aducerea unui fundas central, cum ar fi românul Cristian Chivu, de la AS Roma. „L-am auzit pe Pedja (Pedrag Mijatovici, director sportiv la Real – n.r.) spunând lucruri bune despre acest jucator francez, dar acum vad ca are in minte fotbalisti precum Alexis sau Chivu“, a afirmat Calderon. Cotidianul Marca anuntase, la finalul anului 2006, ca oficialii de la Real se gândesc sa-l achizitioneze pe Ribery, in vârsta de 23 de ani, una dintre revelatiile Cupei Mondiale, in cazul in care englezul David Beckham se gândeste sa plece de la gruparea spaniola. Cotidianul AS scrie ca Real Madrid doreste sa pastreze 50 la suta din „drepturile de imagine“ ale lui Beckham, in timp ce fotbalistul vrea 100 la suta. Acesta ar putea pleca in SUA sau in Italia, nemultumit de faptul ca este mai mult rezerva la echipa lui Fabio Capello.


Echipa lumii vazuta din Uruguay


Ziarul uruguayan El Pais, unul dintre cele mai influente din America de Sud, a alcatuit echipa ideala a lumii pentru anul 2006, stabilita in urma unei anchete printre ziaristii sportivi din intreaga lume. Cum era de asteptat, partea leului in aceasta formatie o are Italia, care are patru jucatori selectionati, ceilalti fiind doi englezi, doi brazilieni, un spaniol, un francez si un jucator din Cote d’Ivoire. In acest context, echipa pe care si-ar dori-o in teren orice antrenor arata astfel: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Terry, Puyol – Kaka, Pirlo, Lampard, Ronaldinho – Henry, Drogba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS