14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Picanterii“ mexicane la Salsalitos

„Picanterii“ mexicane la Salsalitos

Ati incercat vreodata sa luati masa in oras intr-o sâmbata seara, in plin sezon de nunti? Daca da, ati patit exact ce-am patit si eu: ati umblat prin tot orasul cautând un restaurant neinchiriat de vreo pereche de tineri insuratei, din care sa nu razbata pâna in strada sunetul sârbelor, al horelor si chiotele nuntasilor.


Dupa o plimbare indelunga pe strazile Craiovei, in cautarea unui loc pentru o cina târzie, am ajuns in cartierul Valea Rosie si am dat peste restaurantul Salsalitos, despre care auzisem ca ofera clientilor mâncare mexicana. Am zis ca n-ar fi rau sa intru si sa incerc ceva din preparatele acestui local.


Inauntru, atmosfera e aproape de cea intâlnita la petrecerile intre prieteni: mult tineret, muzica la un volum care i-ar putea deranja pe cei mai linistiti, râsete, ochiade, conversatii purtate de la o masa la alta… De altfel, si anumite piese de mobilier (modern si confortabil, in culori vii) inlesnesc discutiile celor din local: canapea comuna, dar cu mese separate, care, eventual, pot fi unite pentru un grup mai numeros… In plus, pe unul dintre peretii localului (Caribbean bar, dupa cum se „recomanda“ Salsalitos), clientii pot viziona, gratie unui videoproiector, clipurile melodiilor care se aud tare in boxe.


Ospataritele poarta tricouri personalizate cu numele localului si, cu zâmbetul pe buze, fac „efortul“ ca oaspetilor sa nu le lipseasca nimic. Cea care m-a servit pe mine mi-a prezentat in detaliu toate preparatele mexicane din meniul care contine, pe lânga tostada salsalitos (un preparat din tortilla, chili con carne, fasole rosie, rosii, smântâna, cascaval), tostada cu autun (varianta cu ton), tortilla chips, chili con carne, salate si, bineinteles, burrito, si o gama larga de bauturi racoritoare sau alcoolice, shots, dar mai ales cocteiluri (alcoolice sau nu) despre care unii au auzit decât in filme (celebrele „pina colada“, „tequila sunrise“ sau… „sex on the beach“).


Fiindca m-am ferit de fasolea rosie din „tostada salsalitos“, m-am reprofilat repede si am ales un piept de pui mexican (gratar cu sos iute) si o garnitura de country potatoes (in meniu era vorba despre cartofi picanti speciali cu salsa, in realitate era vorba despre cartofi prajiti asezonati cu piper… sau era boia iute?) si, in plus, de curiozitate, burrito con pollo (tortilla, piept de pui in sos de curry, cascaval la cuptor, salsa). De baut, am ales o „floating cola“, o bautura cu cola, inghetata de vanilie (de buna calitate) si multa gheata. Mâncarea buna are ca nota predominanta (ceva normal pentru mâncarea mexicana) gustul picant.


Preturile sunt acceptabile, dar clientii mi-au lasat impresia ca, si daca ar fi fost altfel, preturile de la Salsalitos ar fi reprezentat ultima lor grija dupa marca de masina pe care au primit-o de la parinti la ziua de nastere, cele mai noi tendinte in materie de „fashion“ sau de… telefonie mobila.


Toaleta mi-a furnizat o surpriza in materie de design interior in sensul ca, in loc de chiuveta, am gasit un jgheab din marmura (sau o imitatie buna) in miniatura, altceva decât ne-am obisnuit sa gasim in toalete si mai ales in cele de restaurante sau baruri. In rest, curatenie, toate dotarile, cu o singura nemultumire, tipic femeiasca: locul este cam „inghesuit“, asa ca „micile bârfe“ intre prietene sunt, daca nu excluse, cel putin ingreunate.


Restaurant „Salsalitos“


Str. Henri Coanda, bloc M53, sc. 1, parter


Preparatele – gustoase


Comportamentul personalului – aproape „indiscret“


Atmosfera – ca-ntre prieteni


Preturi – acceptabile


Toaleta – curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS