13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDJ Luccian, un „veteran“ al pupitrului

DJ Luccian, un „veteran“ al pupitrului

De sapte ani, DJ Luccian ii tine pe olteni in picioare de fiecare data când mixeaza la vreuna dintre petrecerile pe care le organizeaza sau la cele la care este invitat.


Cu toate ca majoritatea prietenilor ii spun Emil, pentru numele de scena a adaugat un „c“ la celalalt nume al sau si astfel a devenit cunoscut oltenilor sub numele de DJ Luccian.


Si-a inceput cariera in acest domeniu frecventând cluburi in care se asculta muzica house, de unde „fura“ din tot ceea ce faceau ceilalti DJ. Singurul inconvenient era faptul ca, in urma cu aproximativ opt-noua ani, in Craiova, acest fenomen era la inceput si nu prea erau asa de multi DJ de la care sa poata invata tehnici de mixat. Luccian a fost un autodidact, nu a scapat nici o revista sau carte despre tehnica de mixaj.


„Eu am fost un autodidact. Am citit tot ce mi-a cazut in mâna, carti tehnice, reviste, insa pentru realizarea programelor a fost mai greu la inceput. Asta nu se poate invata de la nimeni, vine din suflet. Cum se simte publicul trebuie sa te simti si tu. Daca sentimentul nu este reciproc atunci ti-ai asigurat un esec“, povesteste Luccian.


Pentru prima data a pus muzica intr-un club de noapte cu animatoare – „Colivia de Aur“ – unde a inceput cu blues-uri, pentru ca astfel de muzica se cerea. Acest gen nu era tocmai pe placul lui, asa ca la un moment dat a decis sa renunte si sa caute un club in care se mixa cu adevarat. Intre timp, a lucrat si ca luminist in una dintre discotecile studentesti, alaturi de DJ Giani, de la care a avut foarte multe de invatat.


Mai bine invitat


A facut parte si dintr-o echipa de DJ cu care a mixat in cluburi si discoteci renumite din tara. Peste tot au fost primiti cu caldura de tineri.


„Era mult mult mai usor sa mixez in alte locatii decât in cele in care eram rezident. In subconstientul publicului se dezvolta mereu ideea de curiozitate si era nerabdator sa vada cu ce vin diferit fata de cel care mixa in clubul respectiv“, spune DJ Luccian, care admite ca il prefera pe mult mai cunoscutul sau coleg de breasla Vali Barbulescu. Ca rezident in anumite discoteci a avut ocazia sa „incalzeasca“ lumea, nu numai pentru cel pe care il admira, dar si pentru DJ Raoul, DJ Profesor sau DJ Optik.


Desi este adeptul muzicii house, DJ Luccian nu este axat pe un gen anume. Ii place foarte mult si muzica ambientala, iar una dintre formatiile preferate de el este Enigma. In clubul Night Fire, in care este DJ in prezent, mixeaza in general house, dar in unele momente mai pune si câte un ritm de Ambiental, Chill-Out sau Buddha Bar.


„In club sunt adeptul house-ului, dar ma atrage intr-un mod deosebit si muzica ambientala pe care o cânta Enigma. Ascult aceasta muzica pentru a ma deconecta. Mai ascult si muzica traditionala japoneza, pe care, din pacate, nu prea o promoveaza nimeni“, spune Lucian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS