Acasă Magazin Rosiile protejeaza prostata

Rosiile protejeaza prostata

-

Pentru barbati se pare ca rosiile sunt un adevarat „scut“ impotriva adenomului si a cancerului de prostata. Cercetatorii americani de la Universitatea din Ilinois, citati de site-ul www.meridianul.com, au observat evolutia cancerului de prostata la 32 de barbati care fusesera deja depistati cu aceasta maladie.


Barbatii aflati in studiu au consumat timp de trei saptamâni câte un pahar de suc proaspat de rosii. Dupa acest rastimp, analiza celulelor malignizate (afectate de cancer) s-a ameliorat in mod simtitor, potrivit cercetatorilor. De asemenea, nivelul analizelor care confirma prezenta cancerului de prostata au scazut in mod simtitor.


Specialistii sunt de parere ca efectul protector al sucului de rosii asupra prostatei se datoreaza licopenului, un antioxidant care se gaseste in cantitati mari in compozitia rosiilor. Aceasta substanta nu este complet necunoscuta, deoarece specialistii au descoperit mai demult ca are efecte benefice si in cancerul de plamân, dar si in prevenirea aterosclerozei.


Deocamdata, sucul de rosii nu este recomandat ca unic tratament in cazul cancerului de prostata, dar se pare ca poate fi un pretios tratament natural care completeaza tratamentul medicamentos, prin protejarea ADN-ului celulelor prostatei impotriva mutatiilor cancerigene.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tomas Ryde: Am jucat fantastic în prima repriză

La finalul duelului cu Rusia, selecționerul Tomas Ryde a acuzat arbitrajul din repriza a doua. Totodată, acesta a exlicat prestaţia slabă a...

Băsescu: PSD nu își revine din șoc!

Traian Băsescu spune că PSD nu își revine din șocul alegerilor prezidențiale pentru că, deși a mărit salariile și pensiile, a pierdut...