11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Muzicieni bogati

Turnee mondiale, fani extaziati, interviuri in cele mai cunoscute publicatii si contracte „grase“ cu marile case de discuri fac din muzicieni unii dintre cei mai „descurcareti“ afaceristi ai timpurilor moderne. Câtiva dintre ei au reusit chiar sa ocupe locuri onorabile pe Lista celor Mai Bogati Oameni din 2006, publicata de The Times.


Sir Paul McCartney


„Aproape“ miliardarul McCartney a reusit sa ajunga la aceasta performanta atât prin talentul muzical, cât si prin priceperea desavârsita in ceea ce priveste investitiile in noile tehnologii. Averea fostului component Beatles a fost estimata la 825 de milioane de lire sterline, asigurându-i locul 65 din clasamentul celor 1.000 cei mai bogati oameni din lume.


Sir Mick Jagger


Legendarul rocker este cunoscut pentru pasiunile sale excentrice si costisitoare. Dar nu are de ce sa-si faca griji in privinta banilor; averea starului de la Rolling Stones se ridica la aproximativ 205 milioane de lire sterline. Important este faptul ca aceasta avere nu este doar rezultatul eforturilor din tinerete. La 62 de ani, Jagger este la fel de vioi in turnee si la fel de profitabil ca in primii ani de cariera. In lista publicata de The Times, artistul ocupa locul 290.


Sir Elton John


Din nou un cavaler al Reginei si al muzicii britanice, Sir Elton are o avere la fel de mare ca a lui Sir Mick Jagger – 205 milioane de lire sterline – impartind amândoi pozitia a 290-a din clasament. Popularitatea starului britanic peste ocean a fost un factor decisiv in sporirea veniturilor sale. Contractul pe care l-a incheiat cu „Caesar’s Palace“, in Las Vegas, a fost extins, anul trecut, de la trei, la cinci ani.


Sir Tom Jones


Nu foarte departe de cei doi, pe locul 318, se afla Tom Jones. Hitul sau „It’s Not Unusual“, din 1965, inca se bucura de aprecierea publicului, aducând in bugetul artistului incasari importante. De asemenea, decizia starului de a colabora cu Robbie Williams si Stereophonics pe noul sau album, „Reload“, s-a dovedit una extrem de inspirata. Jones a câstigat 185 de milioane de lire sterline numai din vânzarea celor doua hituri si a biletelor pentru turneul de promovare a albumului.


Sting


Unul dintre artistii solo cel mai bine vânduti din lume, Sting stie foarte bine cum sa-si valorifice munca. Anul trecut, starul a incheiat un turneu mondial, care i-a adus in portofel nici mai mult nici mai putin decât 60 de milioane de lire sterline. In plus, starul si-a investit mare parte din profituri in afacerile imobiliare. Averea sa se ridica, in prezent, la 185 de milioane de lire sterline, impartind locul 318 din clasament cu Tom Jones.


Keith Richards


Controversatul chitarist, mâna dreapta a lui Mick Jagger, a beneficiat si el de sucesul trupei Rolling Stones. Anul trecut, formatia era considerata ca având cele mai mari profituri din muzica, dupa irlandezii de la U2. Dupa cel mai recent turneu, averea lui Richards a fost estimata la 180 de milioane de lire sterline, aducându-i chitaristului pozitia a 327-a in clasament.


Phil Collins


Fostul membru al trupei Genesis nu a lasat ca problemele din viata privata (cea mai recenta fiind divortul de a treia sotie) sa-l impiedice sa-si valorifice talentul muzical la maximum. Averea sa de 135 de milioane de lire sterline i-a asigurat locul 420 pe lista celor mai bogati oameni, din 2006. Se pare ca o contributie importanta la aceasta suma au avut-o colaborarile cu Disney pentru coloanele sonore ale filmelor de animatie „Tarzan“ si „Brother Bear“.


David Bowie


Artistul britanic a trecut printr-o perioada de calm, in ultimii ani. Cu toate acestea, Bowie inca detine o avere de 120 de milioane de lire sterline, precum si pozitia a 465-a pe lista realizata de The Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS