27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRechizitele scolare golesc buzunarele parintilor

Rechizitele scolare golesc buzunarele parintilor

Daca anul trecut elevii au beneficiat cât de cât de manuale scolare, anul acesta doar aproximativ unul din 100 de elevi care invata in scolile din România ar putea primi un astfel de „dar“ din partea Ministerului Educatiei.


Majoritatea elevilor, la acest inceput de an scolar, trebuie sa-si puna parintii la cheltuieli, pentru ca manualele de care au atâta nevoie nu mai sunt oferite de la scoala decât intr-un numar foarte mic si in special pentru elevii care nu au situatii financiare bune. De un singur lucru se pot bucura scolarii olteni, si anume de faptul ca librariile din Craiova au rafturile pline cu tot ceea ce ii este necesar unui elev pentru a-si umple ghiozdanul. Oferta este variata si preturile produselor sunt pentru toate buzunarele. In orice librarie din Craiova puteti gasi de la ghiozdane dintre cele mai moderne pâna la caietele speciale sau la nelipsita radiera.


Cartile si caietele sunt cele mai scumpe din „arsenalul“ unui elev pentru inceperea unui nou an scolar. Manualele, incepând de la cele de limba româna, franceza, engleza, la cele de matematica sau de stiinte ale naturii costa aproximativ 10 RON. Caietele cu 25 sau 45 de file, dictando sau de matematica, au preturi cuprinse intre 0,5 si 0,6 RON, cele studentesti costa aproximativ 1,5 RON, iar cele de biologie si blocurile de desen au preturi cuprinse intre 0,6 si 2,5 RON. Mult mai scumpe sunt insa caietele speciale, care au preturi incepând de la 7,5 RON.


Creioanele colorate sunt unele dintre cele mai cautate produse pentru elevii din clasele mici. Acestea costa intre 1 si 5 RON. Pentru elevii liceelor de arta, acuarelele sunt un element indispensabil. Acestea, fie tempera, fie goase, se gasesc in librarii la preturi intre 2,5 si 10 RON. O data cu acuarelele, trebuie achizitionate si pensulele. Seturile de pensule „flacara de lumânare“, foarte cautate, au preturi de aproximativ 3 RON, iar cele normale sunt mai ieftine, acestea putând fi achizitionate cu 1,5 RON.


Din librarii mai puteti cumpara creioane simple cu aproximativ 0,5 RON, creioane flexibile cu radiera, care se pot indoi, la preturi peste 1,5 RON, precum si pixuri metalice sau din plastic, cu pasta de diferite culori si in modele foarte variate, ce se gasesc in librarii la preturi incepând de la 0,5 RON. Cele mai sofisticate modele de pixuri pot ajunge sau depasi 5 RON. Nici stilourile nu lipsesc de pe rafturi. Intr-o gama foarte variata, in diferite culori, cu rezerva sau cu pompita, stilourile au preturi cuprinse intre 3 si 25 RON, iar pentru cele care au inscriptionat pe penita o firma de renume costurile sunt mult mai mari. Nici rezervele pentru stilouri sau minele pentru creioanele mecanice nu lipsesc din librarii. Preturile acestora sunt cuprinse intre 0,05 RON pentru rezervele mici si 0,15 RON pentru o rezerva mare sau un set de mine. Pentru ca elevul sa nu tina pixurile, creioanele si stilourile imprastiate prin ghiozdan, un penar este exact lucrul de care are nevoie. Pretul acestuia este de aproximativ 5 RON. Elevii au si posibilitatea de a-si cumpara un penar gata echipat, este adevarat, la un pret ceva mai mare, de 20 RON. Un obiect care nu trebuie sa lipseasca nici unui elev la ora de geometrie este trusa speciala care contine radiera, ace, cutter, linie, raportor, echer sau compas. Pretul unei asemenea truse porneste de la 2 RON, dar poate ajunge si la 15 RON. In ceea ce priveste ghiozdanul, in ultimul timp a devenit si acesta un accesoriu pe care copiii il schimba an de an pentru ca deja vechiul model nu mai este la moda. Din librarii puteti achizitiona ghiozdane cu preturi cuprinse intre 10 si 45 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS