9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Shanghai: petrecere nonstop in pijama


Persoanele care poarta pijamale in public reprezinta una dintre cele mai „deranjante“ trasaturi ale vietii in Shanghai, potrivit unui sondaj realizat recent in rândul localnicilor.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, sondajul a demonstrat ca purtarea pijamalelor pe strazi sau in alte locuri publice, cum ar fi magazinele, bancile sau parcurile, reprezinta unul dintre cele mai necivilizate obiceiuri ale locuitorilor orasului. Autoritatile au constatat ca peste 16 la suta dintre cei intervievati au marturisit ca ei insisi sau un membru al familiei lor poarta des pijamale in public, in timp ce 25 la suta dintre respondenti au precizat ca fac acest lucru doar uneori.


Sondajul a fost realizat de Academia pentru Stiinte Sociale din Shanghai si de Federatia Femeilor din Shanghai.


Nemtii cred in minuni


Mai mult de jumatate dintre germani cred in minuni. Cel putin asa rezulta dintr-un sondaj realizat pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung. In total, 56 la suta dintre respondenti au raspuns afirmativ la intrebarea: „Credeti in minuni?“ Procentul a crescut semnificativ fata de acum sase ani, când doar 29 la suta dintre nemti credeau in miracole. In cazul absolventilor de liceu, procentul „credinciosilor“ a fost de 58 la suta, cu doi la suta mai mult decât in cazul germanilor cu studii superioare. In ceea ce priveste definitia exacta a notiunii de „miracol“, raspunsurile au variat: 47 la suta cred ca minune este si nasterea unui copil sau salvarea dintr-o situatie aparent fara iesire, in timp ce 54 la suta cred ca minunile reprezinta cazurile când pericolele pot fi simtite inainte de a se produce. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de persoane, cu vârste peste 16 ani.


Sarah Jessica Parker si Reese Witherspoon isi vând gentile in scop caritabil


Gentile mai multor actrite vor fi vândute cu scopul de a aduna fonduri in favoarea unei asociatii americane de binefacere. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, printre actritele care au acceptat acesta provocare se numara Sarah Jessica Parker, Hilary Duff, Reese Witherspoon si Selma Blair. Toate aceste vedete au acceptat sa ofere redactorului revistei Seventeen gentile lor marca Prada, Marc Jacobs si Calvin Klein, pentru a le scoate la licitatie. Banii obtinuti in urma vânzarii vor fi donati unei asociatii americane care are drept scop lupta impotriva cancerului la sân.


Keith Richards – nemultumit de calitatea drogurilor


Veteranul rocker american Keith Richards a renuntat definitiv la droguri. Dupa cum informeaza Libero.it, decizia nu a fost luata din motive de sanatate, ci chitaristul formatiei Rolling Stones a constatat ca „drogurile din ziua de azi sunt de proasta calitate“. In timpul unui dialog cu presa, Keith a marturisit ca „nu a mai gasit nimic ce merita injectat sau inghitit“. „Drogurile sunt de foarte slaba calitate. Nu imi plac pentru ca au efect mai mult asupra creierului decât asupra sistemului circulator. Din acest motiv am renuntat. Si credeti-ma, eu la droguri chiar ma pricep“, a spus Richards.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS