21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVestimentatia la birou

Vestimentatia la birou

Chiar daca se spune ca „haina nu-l face pe om“, n-ar trebui sa va alegeti in graba tinutele pe care le purtati atunci când mergeti la serviciu. Imaginea este foarte importanta in construirea unei cariere solide.


De indata ce in magazine si-a facut aparitia colectia de haine pentru noul sezon, s-a si dat startul la innoirea garderobei. Este adevarat ca, dupa ce timp de câteva saptamâni am fost rasfatati cu preturi si oferte promotionale, noile tarife par cam piperate, dar sa fii in pas cu moda cere si sacrificii. In plus, pentru a nu face o gaura prea mare in bugetul familiei, puteti incepe achizitiile cu haine mai putin pretentioase. De exemplu, va puteti spori numarul de tinute pentru serviciu. Si cum alegerea vestimentatiei adecvate pentru birou poate fi destul de dificila, inainte de a cumpara vreun articol vestimentar este indicat sa inspectati oferta magazinelor. Când va alegeti o noua haina este indicat sa tineti cont de locul unde va desfasurati activitatea, dar si de cerintele din fisa postului. Bineinteles ca o persoana care lucreaza cu publicul va trebui sa fie foarte atenta la tinutele pe care le abordeaza, in timp ce un angajat care-si petrece majoritatea timpului in fata calculatorului va miza mai mult pe comoditate.


Se poarta negru


Colectia de haine toamna – iarna 2006 care a aparut in magazinele craiovene va ofera o gama larga de tinute pentru birou. Costumele alcatuite din pantaloni si sacouri par cele mai putin pretentioase. In caz ca vreti sa evidentiati o silueta supla puteti apela la sacouri sau jachetele cambrate. Nici fustele nu trebuie evitate, mai ales de catre doamnele inalte. Pentru o zi petrecuta la birou nu este insa nevoie sa imbracati doar costume, puteti achizitiona si diferite articole vestimentare pe care sa le combinati dupa bunul plac. Astfel, o pereche de pantaloni cu dunga intr-o croiala clasica pot fi asortati fie cu un sacou de la alt costum, fie cu o bluza sau cu o camasa peste care sa purtati o vesta. La serviciu nu trebuie sa purtati haine prea indraznete, dar nici sa dati impresia ca v-ati imbracat cu primul pulover care v-a cazut in mâna.


In ceea ce priveste culorile, este indicat ca acestea sa fie alese cu grija. Nuante precum auriu sau rosu aprins s-ar potrivi mai degraba unei seri intr-un club si nicidecum unei zile de munca, dar nu este indicata nici o tinuta in culori terne, mai ales daca vreti sa va faceti remarcate. Negru este o culoare practica, foarte usor de asortat. In plus, designerii au decis ca aceasta va fi una dintre culorile „vedeta“ ale noului sezon, alaturi de gri si maro.


Creatorii de moda nu i-au uitat nici pe domni. Pentru acestia, tinutele de tip casual-smart (o combinatie intre sport si elegant) reprezinta solutia ideala pentru o zi petrecuta la birou. Cei mai pretentiosi pot apela insa si la costume, mai ales ca unele magazine din Banie mai au preturi promotionale la astfel de articole vestimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS