18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinScara interioara, o nota de lux

Scara interioara, o nota de lux

Elementele de design dintr-un apartament sunt frumoase si interesante atunci când sunt puse in evidenta. Intotdeauna oamenii au dorit sa confere locuintei un confort sporit, aducându-i diverse imbunatatiri: o scara interioara, un mobilier ultramodern si alte accesorii de „lux“.


Scara interioara a devenit de-a lungul vremii element de atractie a unei locuinte, din pricina neobisnuintei de a o intâlni intr-un apartament de bloc. Aceasta poate delimita doua zone: de zi si de noapte, datorita faptului ca multi proprietari doresc sa câstige spatiu in apartament. Din acest motiv, functiunile unui apartament sunt comasate – bucatarie, living si sufragerie. Potrivit designerilor revistei „Casa si biroul“, de mare folos in asigurarea acestei noi deschideri intre spatii este si structura apartamentului, care poate permite spargerea zidurilor. Scara interioara devine „vedeta“ apartamentului, atribuindu-i-se o nota speciala. Potrivit specialistilor, uneori este greu de imaginat cum locatarul unui apartament de bloc poate sa-si permita amplasarea unei scari interioare, construita din lemn cu balustrada metalica, inox sau chiar lemn, care cocheteaza intr-un mod placut cu spatiul.


Si totusi acest lucru se intâmpla. Exista chiar din constructie blocuri care sunt compuse din patru sau cinci camere structurate pe doua niveluri, unde o scara interioara isi poate gasi locul ideal. La astfel de spatii desfasurarea parterului poate fi atribuita de cele mai multe ori zonei de zi, incluzând functiunile de sufragerie – camera de zi, loc destinat de cele mai multe ori relaxarii si odihnei. Conceptia de spatiu deschis, care nu lasa loc interpretarilor si care se continua natural, fara ascunzisuri, se poate „ajusta“ cochet cu mobilierul.


Rafinament si stil


Un apartament structurat pe doua niveluri, ce poate fi delimitat de o scara interioara, in special de una din lemn, poate capata stil, rafinament si eleganta in special prin combinarea cu un mobilier de bun-gust. De aceea, sunt recomandate doritorilor mobilierele cu linii simple, dar ferme, dintr-un material de culoarea lemnului natural. Un astfel de mobilier se poate asorta cu usurinta la materialele de culoare galbena alese pentru tapiseria scaunelor si a draperiilor, asigurând camerei de zi pozitionate in partea de jos a imobilului un aer reconfortant, sustinut si de o canapea din piele, in aceleasi nuante de galben pal. Intr-o astfel de locuinta, o nota de rafinament poate fi data si de mobilierul destinat dormitoarelor. In opinia designerilor, si intr-un spatiu de seara mobilierul poate fi „croit estetic“ dupa considerentul functionalitatii, care poate avea ca dominanta nevoia de adaptare la geometria existenta a unui spatiu de depozitare cât mai incapator. De o importanta maxima in astfel de camere ramâne culoarea care poate fi pusa in evidenta si de alegerea canapelelor si a fotoliilor in tonuri de galben si albastru. Sunt imbinate intr-o nota distincta nuantele de zi si de seara. Spre dormitoare, trecerea trebuie sa fie marcata de aceasta data de usi. Designerii pun accentul pe decupajul pentru geamuri, mai mare decât unul obisnuit si folosit la apartamentele de bloc. Recomandat cu precadere este geamul dintr-o sticla mata prelucrata decorativ, gen vitraliu.


Vitraliul, nota de eleganta a spatiului


Vitraliile au fascinat dintotdeauna privirea celor care le admira. Pâna nu demult, vitraliile erau considerate un lux de care se bucurau doar cei privilegiati. Dar, din dorinta ca fiecare om sa poata admira frumusetea si eleganta vitraliilor in propria locuinta, au aparut tehnici de lucru care ofera acelasi aspect delicat, dar care are un pret accesibil tuturor. De aceste vitralii, accesorii de lux ale locuintei, se pot bucura camerele de zi sau dormitorul, devenind astfel mai primitoare si luminoase daca sunt separate de o sticla decorata sau de o usa cu o fereastra in care formele si culorile ne sugereaza o viata linistita in armonie cu natura. Valoarea intregului spatiu de locuit, fie chiar si un apartament de bloc, se poate transforma daca este imbogatit cu astfel de decoratiuni. Vitraliile potrivindu-se tot atât de bine si in alte zone: birouri, sali de sedinte, de conferinte, cabinete medicale sau in orice spatiu locuit sau de lucru.


Material realizat in colaborare cu revista „Casa si biroul “ din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS