10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Ziua recordurilor mondiale la Viena


Mii de persoane au incercat duminica, la Viena, sa doboare mai multe recorduri, printre care cel mai mare numar de persoane care se saruta simultan, cel mai mare numar de masini care claxoneaza in acelasi timp sau cel mai rapid SMS. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, evenimentul a avut loc in celebrul parc Prater din Viena. In timpul „zilei recordurilor“ au avut loc aproximativ 20 de tentative de doborâre a unor recorduri, fapt ce constituie o premiera mondiala, a declarat Alexander Strohmeier, patronul societatii Zoom Entertainment, care a organizat evenimentul. Marco Hort, un elvetian de 22 de ani, si-a batut propriul record de a tine in gura 264 de paie cu un diametru de 6,4 milimetri. De asemenea, 3.800 de cupluri s-au sarutat timp de 30 de secunde nereusind insa sa doboare recordul la cel mai mare numar de cupluri care se saruta simultan, care este de 5.897. La eveniment a participat si cel mai inalt om din lume, chinezul Bao Xi-Shun (2,36 metri).


„Mi-a venit ideea in urma cu patru ani. De atunci am inceput sa adun fonduri. Se pare ca evenimentul a avut succes si vreau sa-l organizam si anul viitor, tot la Viena sau poate in alte orase din Europa“, a declarat Strohmeier.


Chipul lui Iisus pe o halba de bere


Chipul lui Iisus Hristos a ajuns pe o halba de bere, in cadrul unei campanii prin care se doreste apropierea tineretului de religie. Mii de postere in care chipul Mântuitorului apare pe o halba de bere, alaturi de sloganul „Unde Il vei gasi?“, vor fi distribuite in Marea Britanie inainte de Craciun. Potrivit reprezentantilor Churches’ Advertising, transformarea lui Iisus Hristos intr-un adevarat superstar ii va ajuta pe tineri sa discute despre Dumnezeu.


Un britanic uituc si-a regasit masina dupa sapte luni


Oricui i se poate intâmpla sa uite pentru câteva momente unde si-a parcat masina. Mult mai rar se intâmpla insa ca aceasta „ratacire“ sa dureze câteva luni. Desi pare incredibil, Eric King, un inginer britanic iesit la pensie, a „cercetat“ sapte luni fiecare coltisor din Suffolk, in speranta ca va reusi sa isi gaseasca masina. Barbatul anuntase la politie incidentul, mentionând ca masina sa pur si simplu a disparut. In realitate insa, autoturismul Ford Focus, de culoare neagra, era parcat in fata unei vile din Bury St. Edmunds. La rândul sau, proprietarul casei credea ca autoturismul parcat in fata casei sale inca din luna februarie ii apartinea vecinului sau, in timp ce acesta din urma credea ca autoturismul era al altcuiva.


Victoria Beckham – cea mai „delicioasa mamica“


Fosta solista a formatiei Spice Girls, Victoria Beckham, a fost desemnata de compatriotii sai drept cea mai „delicioasa mamica“. Titlul „Yummy Mummy“ (mamica delicioasa) a fost acordat de producatorul de produse pentru copii Avent, care a intervievat peste 2.000 de britanici. Doamna Beckham a fost laudata pentru aspectul ei mereu ingrijit. Ultimul loc in clasament a fost ocupat, deloc surprinzator, de Britney Spears, care tocmai a adus pe lume cel de-al doilea copil. Sotul Victoriei, fotbalistul David Beckham, a fost desemnat cel mai atragator tata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS