16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCina romantica in stil Feng Shui

Cina romantica in stil Feng Shui

Antica arta chineza de asezare a obiectelor, articolelor de mobilier si a culorilor in casa pentru a armoniza yin si yang isi poate dovedi eficienta si in bucatarie. Recomandarile si practicile Feng Shui au ca tema energia qi sau forta vietii, care sta la baza tuturor lucrurilor si fiintelor. Scopul Feng Shui este acela de a echilibra acest qi pentru a crea posibilitati sporite de a obtine sanatate, prosperitate si relatii armonioase. Exact la aceste elemente se refera Steven Saunders si Simon Brown in cartea lor „Bucataria Feng Shui“. In opinia celor doi autori, primul dintre ei un bucatar renumit, iar cel de-al doilea specialist in Feng Shui, prin aplicarea principiilor milenarei intelepciuni orientale in modul de pregatire si servire a cinei, este posibil sa organizam o cina romantica in mare stil, preludiu pentru o noapte de pasiune.


Culori pentru o seara de vis


In primul rând, alegeti cu grija locul unde organizati cina si aveti grija la alegerea culorilor. Nuantele care stilmuleaza cel mai mult romantismul sunt rozul, rosul si cremul. Rosul si rozul pot fi folosite pentru decoratiuni, mai ales pentru flori, lumânari si servetele, in timp ce culoarea crem poate fi folosita ca „fundal“, pentru fata de masa si scaune. Fiti atenti la lumini. Nu folositi lumini difuze, ci mici puncte de lumina pentru o atmosfera intima si relaxata. Un lampadar cu o lumina slaba sau lumânarile creeaza o energie favorabila dragostei si dialogului. Pentru tacâmuri, folositi de preferinta obiectele de metal stralucitor, cu atât mai bine daca sunt din aur sau argint, care accelereaza fluxul qi si favorizeaza placerea. In acest scop, de mare ajutor sunt si paharele, si alte obiecte din cristal. Pentru a reechilibra energia qi, folositi-va de materiale precum matasea sau brocartul de culoare crem, roz sau alte culori pastelate. In ceea ce priveste locurile la masa, cea mai buna orientare este spre vest, pentru ca expune spre energia asociata serii si placerilor vietii. Asezarea mesei spre nord stimuleaza energia legata de noapte si de sex, iar spre sud favorizeaza pasiunea si exprimarea emotiilor.


Un meniu Feng Shui


In ceea ce priveste meniul, nu pregatiti o masa grea sau sarata. Specialitatile „bogate“ nu sunt recomandate deoarece obosesc persoanele si „le taie“ cheful de joaca si de placere. In acelasi timp insa, nu exagerati nici cu alimentele „usoare“, care tind sa relaxeze prea mult si duc la pierderea motivatiei si a apetitului sexual. Serviti un vin rosu, evitati bauturile reci sau cu gheata, folositi aromele asociate elementelor de Pamânt (dulce) sau Metal (picant), care stimuleaza romantismul si intimitatea. Cele mai bune metode de pregatire a cinei sunt la cuptor, in oala sub presiune, stufaturi sau fierte. Specialistii ne recomanda sa pregatim o specialitate care trebuie impartita de cei doi parteneri, cum ar fi stufatul oriental sau „Fonduta“, specialitate piemonteza, o combinatie de trufe albe, brânza consistenta si cremoasa, lapte si oua, care se serveste in mici recipiente. Foarte senzuale si intime sunt si specialitatile ce necesita sa fie mâncate fara tacâmuri, cum ar fi mâncarurile chinezesti, japoneze sau indiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU