10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Star Trek“, la ceas aniversar

„Star Trek“, la ceas aniversar

 


Au trecut aproape 40 de ani de la prima calatorie a Capitanului James T. Kirk in cautarea „ultimei frontiere“. De atunci, o multime de alte echipaje au urcat la bordul navetei spatiale Enterprise, devenind personaje de legenda. Insa, in ciuda faptului ca prima serie de episoade a avut un rol iconic pentru pasionatii genului science fiction, cea de-a doua „incarnare“ a universului „Star Trek“ – „Star Trek: The Next Generation“ – a reusit sa cucereasca inimile a milioane de fani din intreaga lume.


La fel ca predecesorii lor, actorii care au jucat in noua serie au devenit unele dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune, dar si ale marelui ecran, in filme ca „Generations“, „First Contact“, „Insurrection“ si „Nemesis“. Dintre acestia a facut parte si Brent Spiner, actorul care i-a dat viata androidului Data.


Departe de universul „Star Trek: The Next Generation“ – un loc pe care l-a lasat de mult in urma, Brent s-a dedicat artei teatrale, jucând in mod regulat pe Broadway. De asemenea, el a aparut in câteva blockbustere, inclusiv „Ziua Independentei“ si „Aviatorul“. Recent, artistul a acceptat onoarea de a prezenta lumea „Star Trek“ in Marea Britanie, fanii pregatindu-se sa sarbatoreasca patru decenii de la lansarea francizei.


„Sunt incântat ca am facut parte dintr-o echipa extraordinara, intr-un serial de exceptie. Sper ca lucrurile vor ramâne asa pentru mult timp. Nimeni nu a stiut ca «Star Trek» avea sa inregistreze un astfel de succes sau ca va deveni atât de influent. Serialul a schimbat perceptia despre televiziune pentru totdeauna“, a declarat Spiner. Totodata, fiind intrebat de ce considera ca „Star Trek: The Next Generation“ a avut mai mult succes decât prima serie de episoade, actorul a marturisit: „Cred ca totul s-a datorat faptului ca lansarea a avut loc in cel mai potrivit moment. Pe lânga actori buni, «Star Trek» a beneficiat de o echipa manageriala de exceptie“.


„The Next Generation“ – un succes de neegalat


Nu mult dupa incheierea filmarilor pentru „Star Trek: The Next Generation“, evolutia francizei a cunoscut o noua etapa prin lansarea seriei „Enterprise“. Insa aceasta nu a inregistrat, nici pe departe, succesul predecesoarei sale.


„Atunci când am inceput noi filmarile, multi au fost convinsi ca nu vom reusi sa aducem ceva nou in televiziune. Cu toate acestea, noi am reusit, pentru ca am fost motivati. «Enterprise» si alte seriale care au fost realizate mai târziu nu au mai avut sansa de a demonstra ceva anume; oamenii nu au fost motivati suficient. Cred ca nici spectatorii nu mai aveau asteptari in legatura cu noile seriale“, a declarat artistul. De asemenea, el sustine ca esecul noilor serii nu a avut de a face cu talentul actorilor sau al scenaristilor. „Sunt convins ca si celelalte spectacole au fost la fel de bune ca ale noastre. Dar, pâna la urma, lucrurile au avut o evolutie fireasca. Acelasi lucru s-a intâmplat sau se va intâmpla si cu alte seriale, ca «Stargate», «Babylon 5», «The 4400» si «24» – au scenaristi si actori foarte buni, insa momentul nu a fost cel mai bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS