13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCentrale termice pentru iarna

Centrale termice pentru iarna

O data cu inceperea sezonului rece, centralele termice de apartament sunt din ce in ce mai cautate de olteni. Un motiv pentru cresterea vânzarilor la aceste produse este si faptul ca posesorii pot sa-si regleze temperatura in locuinte si sa plateasca atât cât consuma.


Toate modelele de centrale casnice ofera confort, siguranta si fiabilitate la preturi din ce in ce mai atractive.


In proiectarea acestora s-au utilizat softuri profesionale si toate centralele care se gasesc pe piata craioveana sunt certificate conform normativelor si legislatiei românesti si „armonizate“ dupa standardele europene. Costurile reduse de intretinere, consumul redus de gaz si energie electrica fac din centralele casnice un produs necesar in orice locuinta.


Desi preturile acestora sunt pentru orice buzunar, centralele termice se pot achizitiona si in rate, prin toti distribuitorii autorizati ai firmelor care le produc. Unele societati care distribuie centrale pot oferi service si piese de schimb in intreaga tara, in cel mai scurt timp. La orice firma instalarea, punerea in functiune si service-ul in perioada de garantie sunt gratuite. Pentru o centrala perioada minima de garantie este de trei ani de la data punerii in functiune.


Centrale din import


Majoritatea centralelor care se gasesc pe piata din Craiova sunt din import si sunt fabricate in Germania, Danemarca, Italia sau Olanda.


Un tip de centrala pentru apartamentul dumneavoastra recomandat de specialisti este cea cu tiraj natural, Plus MT. Aceasta este ideala pentru locuinte si case care dispun de cos pentru evacuarea gazelor arse. Centralele de apartament din aceeasi gama, dar cu tiraj fortat si schimbator principal de caldura, schimbator secundar de caldura in placi pentru apa calda menajera, sunt mai mici si pot fi amplasate in orice loc doriti in locuinta. Acestea produc apa menajera instantaneu, dispun de pompa de circulatie pe circuitul de termoficare, vasul de expansiune este inchis si are vana de gaz cu modulare. Aprinderea si controlul flacarii se realizeaza electronic, iar evacuarea gazelor arse se face fortat. Pretul unei astfel de centrale este de aproximativ 3.800 RON.


Centralele termice cu tiraj fortat, cu randament ridicat si constant au un consum de energie electrica mai scazut, permitând, printr-un control riguros al combustiei, o economie anuala in bani de pâna la 5% fata de centralele traditionale. Ele sunt usor de amplasat datorita dimensiunilor reduse. Beneficiaza de aprindere si modulare electronica a flacarii, schimbator primar si secundar de caldura, vana de gaz cu modulare continua si flowmetru pentru sesizarea debitului de apa calda menajera. Senzorii de temperatura NTC ai centralei raspund rapid pe circuitul de incalzire si pe circuitul de apa calda menajera.


Centrala este dotata si cu un panou de comanda cu display LCD si taste switch. Un robinet asigura golirea rapida a centralei, iar functia „Confort“ permite utilizatorului sa nu mai combine apa calda cu cea rece necesare unui dus, ci sa deschida numai robinetul de apa calda. Pentru o astfel de centrala trebuie sa achitati distribuitorului aproximativ 4.000 RON sau o rata lunara de aproape 120 RON.


Sisteme de siguranta


Centralele termice de apartament au senzor de ionizare ce sesizeaza prezenta flacarii; fluxostat, care sesizeaza consumul de apa calda menajera; presostat de aer, care sesizeaza lipsa functionarii ventilatorului; vas de expansiune si supapa de siguranta; placa electronica, având rolul de control al centralei termice; senzor de temperatura pe circuitul de incalzire; senzor de temperatura pe circuitul de apa calda menajera; presostat de aer, care sesizeaza sau detecteaza lipsa evacuarii gazelor arse; termostat de siguranta la supratemperatura pentru schimbatorul de caldura; sistem performant de autodiagnosticare; sistem de protectie antiinghet si sistem de prevenire a depunerilor de calcar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS