5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vreau par lung!

Visati la un par lung care sa straluceasca de sanatate? Nu trebuie decât sa urmati câteva sfaturi simple care tin de ingrijirea podoabei capilare.


Pentru a avea un par lung, puteti fie sa apelati la extensii, fie sa asteptati ca acesta sa creasca. In caz ca apelati la extensii, va puteti trezi peste noapte cu un par de lungimea dorita, dar un astfel de artificiu poate fi destul de costisitor. O solutie la indemâna ar fi sa va inarmati cu rabdare si sa asteptati pâna când parul va ajunge la lungimea dorita. Pentru a va bucura de un par sanatos, trebuie sa-l ingrijiti. Primul pas in acest sens ar fi alegerea produselor adecvate.


„In comert exista o gama larga de produse pentru ingrijirea parului. Important este sa gasiti produsul care sa-i priasca parului dumneavoastra. Nu este indicat sa cumparati un sampon, doar pentru ca ati auzit ca o persoana a fost multumita de el. Nu toata lumea are acelasi tip de par“, a spus Lili Frunza, frizerita-coafeza la salonul de infrumusetare „Roxy“. Ideal ar fi sa va sfatuiti cu persoana care se ocupa de podoaba dumneavoastra capilara inainte sa va achizitionati un sampon, balsam sau masca de par. Balsamul se va aplica obligatoriu dupa fiecare spalare. De asemenea, din când in când (la una-doua luni) se va folosi si o masca tratament. In caz ca bugetul va permite, ar fi indicat sa va lasati pe mâna unui specialist pentru realizarea unui tratament, pentru ca in saloanele de infrumusetare se folosesc produse profesioniste.


Masajul face minuni


„Parul trebuie aerisit foarte bine, adica pieptanat cu grija zilnic. Eu recomand folosirea pieptenului si mai rar“, a precizat Lili Frunza. Tot zilnic, doamnele si domnisoarele care vor sa le creasca parul mai repede pot sa-si faca un masaj la nivelul scalpului, pentru stimularea circulatiei sanguine. Timp de trei minute se va masa usor pielea capului cu vârful degetelor. Si chiar daca vreti un par lung, nu trebuie sa uitati ca o data la câteva saptâmâni vârfurile trebuie taiate. In caz contrar, riscati ca firul de par sa se toace la vârfuri si sa capete un aspect inestetic. De altfel, pentru a va scoate in evidenta podoaba capilara, trebuie sa adoptati o tunsoare care sa va avantajeze. „Un par frumos este pus in evidenta de o tunsoare buna. Daca este lasat sa creasca fara a i se da o forma va avea un aspect dizgratios“, a afirmat coafeza de la „Roxy“.


Parul dumneavoastra va trebui sa se bucure de o ingrijire adecvata si dupa ce a atins lungimea dorita, iar când va plictisiti sa-l purtati liber aveti o multime de variante de a-l aranja. „Cocurile sunt mai degraba pentru evenimente deosebite. Pentru o zi obisnuita, cele care au parul lung pot sa-l poarte in bucle mari, care sunt foarte la moda in aceasta perioada. De asemenea, o coada de cal realizata pe o parte va da un aer sic, iar doua codite impletite va fac sa pareti mai tinere“, a spus Lili Frunza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS