6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTinuta pentru elevi

Tinuta pentru elevi

Vacanta de vara v-a epuizat economiile. Nu-i nimic! Cu putina inventivitate, chiar si hainele vechi pot fi „reconditionate“. Totul este ca inceputul de an scolar sa va gaseasca plini de entuziasm.


Pe lânga rucsacul cu caiete si creioane, adolescentii adauga pe lista de cumparaturi pentru noul an scolar si articole vestimentare. Noile haine trebuie sa fie croite dupa ultimele tendinte ale modei, stiut fiind faptul ca adolescentii sunt cei mai deschisi la nou. Totusi, scoala nu este tocmai terenul propice pentru a va etala cele mai costisitoare achizitii vestimentare. Atunci când va alegeti tinuta pentru o zi petrecuta alaturi de colegi, ar trebui sa tineti cont de faptul ca intr-o scoala decenta este cuvântul de ordine. Prima zi poate fi totusi considerata o exceptie de la regula, mai ales daca sunteti la inceputul unui nou ciclu scolar.


Indiferent de trendul sezonului, este indicat sa va indreptati atentia catre tinute care sa va puna in valoare frumusetea vârstei. O tinuta prea sobra abordata din dorinta de a parea mai mature nu isi are rostul. Aceasta nu inseamna insa ca o adolescenta nu poate aborda un stil elegant, important este insa sa tina cont de vârsta. De exemplu, un costum alcatuit dintr-o pereche de pantaloni capri si o jacheta este o solutie ideala pentru prima zi de scoala.


„Reconditionati“ pantalonii


Bineinteles ca nu e nevoie sa cheltuiti sume exorbitante pentru a va imbraca „la moda“. O fusta simpla, intr-o taietura clasica, pe care o aveti de ceva timp in sifonier, poate fi asortata cu o camasa cambrata peste care sa puneti neaparat o curea care sa va evidentieze talia. In acest fel obtineti o toaleta numai buna de purtat la evenimente festive.


Pentru o zi obisnuita de scoala puteti adopta tinute care sa va ofere foarte multa libertate de miscare. O fusta prea scurta, o bluza cu un decolteu adânc sunt potrivite pentru o iesire in oras. Nici tinutele fade nu ar fi adecvate vârstei dumneavoastra. Când va alegeti hainele pentru o noua zi, este indicat sa tineti cont si de tendintele modei. Astfel, in acest sezon designerii au decretat ca pantalonii au revenit la moda, dupa ce o vreme fusesera aruncati intr-un colt de umbra. In caz ca nu dispuneti de un buget consistent, puteti sa folositi chiar si perechi mai vechi de pantaloni, dupa ce ii mai „reconditionati“ putin. O pereche de blugi sau de pantaloni cu dunga poate fi scurtata trei sferturi sau pâna la genunchi. „Noii“ dumneavoastra pantaloni pot fi asortati cu o pereche de ghete si astfel ati obtinut o tinuta numai buna de purtat in aceasta toamna.


Persoanele nonconformiste vor miza in special pe accesorii. O sapca va va da un aer strengaresc. In schimb, o esarfa va da o nota eleganta toaletei dumneavoastra. In ceea ce-i priveste pe baieti, cu siguranta ca majoritatea vor miza si in acest sezon pe blugi. Ceea ce nu este deloc gresit, având in vedere ca acest articol vestimentar poate fi asortat foarte usor. Fie ca este vorba de o geaca de piele sau de un sacou din raiat, blugii se potrivesc de minune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS