16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele „zece porunci“ pentru moda toamnei

Cele „zece porunci“ pentru moda toamnei

Din pacate, sezonul estival s-a terminat, iar costumele de baie, cremele de protectie impotriva soarelui devin amintire. Ca in fiecare an, doamnele incep sa se ocupe de garderoba pentru urmatoarele sezoane.


Comerciantii nu se lasa nici ei mai prejos si vin in intâmpinarea clientilor, vitrinele incepând deja sa fie decorate in stil autumnal. La sfârsitul sezonului cald este ceva tipic pentru doamne sa inceapa sa se gândeasca la propriul look pentru urmatoarea perioada. Ca sa nu va pierdeti in „oceanul“ de noutati si sa va faceti o idee in legatura cu noile tendinte pentru sezonul ce bate la usa, este suficient sa va aruncati o privire pe site-ul Neiman Marcus, unde specialistii prezinta cele zece elemente obligatorii pentru moda acestei toamne. Pe primul loc se afla gentile, de preferinta negre si impodobite cu elemente din aur, o combinatie „câstigatoare“ propusa de cele mai mari marci, de la Jimmy Choo, la Marc Jacobs si Miu Miu. Imperativul acestui sezon pare sa fie „To show off“, altfel spus: „Aratati cam tot ce aveti, scapati de inhibitii“. Cel putin asta ne recomanda stilistii, prin intermediul materialelor si accesoriilor ce amintesc de stilul baroc, intâlnit la curtile regale, in vremea lui Napoleon sau al tarinelor. Aurul si negru sunt combinatia cea mai populara pentru aceasta toamna.


Rosu – o culoare mereu la moda


Locul doi in materie de culori este ocupat de rosu, populara si pentru viitorul sezon. Chiar si cei care detesta aceasta culoare vor reusi sa se indragosteasca de aceasta. Indiferent daca e vorba de pantofi de seara, genti si inele sau rochii, camasi si veste, rosul este prezent peste tot. Printre celelalte culori pe val se remarca violetul, insa nici albastrul si galbenul nu lipsesc din paleta acestei toamne. Culoarea gri este recomandata doamnelor care doresc sa fie elegante si in pas cu moda, fara sa exagereze prea mult. Dar peste toate, intâlnim imprimeurile florale, cu buline sau in dungi. Unul dintre materialele „vedeta“ in aceasta toamna este tartanul, indiferent daca este rosu, in stil scotian sau nu. Locul trei in clasament este ocupat de centurile inalte, pe talie si cu elemente metalice de dimensiuni uriase. In ceea ce priveste materialele, Dolce & Gabbana propune imprimeurile stil leopard, cu catarama D&G, insa cele mai populare ramân in continuare pielea si metalul.


Tunica – pentru un look sexy


Locul patru in topul celor zece elemente obligatorii pentru sezonul toamna/iarna 2006 – 2007 este tunica, in combinatie cu pantaloni mulati, colanti negri sau cu fuste scurte. Indiferent daca este din lâna, tartan sau tweed, cu elemente specifice anilor ’80, combinata cu pantaloni mulati sau fuste scurte, tunica asigura doamnelor un look deosebit de sexy. Ea este urmata in clasament de fuste, care in acest sezon sunt mai variate ca niciodata: scurte, mulate, plisate, lungi pâna la calcâi sau genunchi. Un lucru este cert. Fusta a detronat pantalonii din topul preferintelor, conferind mai multa feminitate ca niciodata. De altfel, pantalonii ocupa locul sase in clasament. Stilistii propun croieli masculine pentru costumele sacou – pantaloni, combinatia fiind incredibil de sexy si fascinanta. In continuare pe val se mentin pantalonii evazati, ce au facut ravagii in urma cu câtiva ani.


Aurul – la moda


Locul sapte in clasament este ocupat de paiete, de cristalele Swarovski si pietrele pretioase. Transparenta este alt element comun intâlnit in colectiile diferitilor stilisti, chiar daca unii dintre ei sunt mai indrazneti, iar altii opteaza pentru un stil elegant si rafinat. Urmeaza in clasament colierele si bijuteriile de diferite tipuri, insa in mod deosebit din aur. Din pacate pentru iubitorii de animale, locul noua in clasament este ocupat de blanuri, cel putin asa a reiesit din ultimele prezentari ce au avut loc la Milano. Indiferent daca erau sau nu false, blanurile au fost o prezenta constanta, conferind o nota de clasa si celor mai simple tinute. Pe locul zece in topul recomandarilor se afla pantofii si cizmele, cât mai excentrice si, mai ales, foarte inalte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS