11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Un sequoia de 115 metri, cel mai inalt copac din lume


In Statele Unite a fost descoperit un sequoia urias, care masoara 115 metri. Arborele denumit Hyperion, care si-a adjudecat titlul de cel mai inalt arbore din lume, creste in Parcul Natural Redwood, din California. El depaseste in inaltime copacul Stratosphere Giant, un sequoia din acelasi parc din California, care masoara „doar“ 113 de metri. Potrivit specialistilor, in aceeasi zona mai exista 135 de arbori gigant din aceeasi specie, care depasesc 100 de metri in inaltime.


Cel mai mic cinematograf din lume, intr-un autoturism de epoca


O sala de cinematograf cu doar trei locuri, amplasat intr-un autoturism de epoca este, de departe, cel mai mic cinematograf din lume. „Cortomobile“, un Alfa 2000 din ’74, si-a facut debutul la Venetia, cu ocazia celei de-a 63-a editii a Festivalului International de film. „Am avut peste 80 de spectatori in ceva mai mult de trei ore, mai multe decât intr-o multiplex intr-o zi de vacanta. Si asta pentru scurtmetraje, care de obicei nu isi gasesc locul in marile cinematografe“, a spus Reuters Francesco Azzini, director artistic al Hulot Distribution din Florenta, care a pus la punct acest proiect. „Cortomobile“ se vrea un omagiu adus cinematografelor de moda veche, inlocuite acum de modernele multiplexuri.


Etichete bilingve pentru românii din Agrigentino


Pentru a veni in ajutorul comunitatii de imigranti din oras, supermarketurile din Canicatti-Agrigentino isi expun etichetele si in limba româna. Intr-un oras cu 32.000 de locuitori, numarul românilor cu acte in regula este de circa 2.000, insa la acestia se adauga si cei aflati ilegal. In mare parte, românii lucreaza ca ingrijitori si in agricultura. Recent, chiar primaria a inclus in cadrul unor ample manifestatii estivale si doua spectacole in limba româna.


Victoria Beckham – o Jennifer Lopez ratata


Victoria Beckham este extrem de furioasa dupa ce cineva a difuzat pe internet un album pe care fosta Posh Spice l-a inregistrat in 2003. La vremea respectiva, vedeta a considerat albumul absolut inutil. Dupa lansarea primului single, „Let Your Head Go/This Groove“, care a ocupat locul trei in clasamentele muzicale din Marea Britanie, firma producatoare a dat faliment si Victoria a profitat pentru a bloca discul. Din câte se pare, era vorba de un album pop, considerat de manageri mai comercial decât unul de hip-hop, stilul pe care a dorit sa il abordeze Posh. Albumul pare insa sa fie pe placul fanilor. „Extraordinar. Daca ar fi fost lansat pe piata, ar fi avut succes ca J. Lo“, a spus unul dintre cei care au ascultat creatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS