9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModalitati de a scapa de praf

Modalitati de a scapa de praf

Praful isi face loc pe canapele, scaune tapitate, covoare si asternuturi, pe rafturile deschise, tapet, bibelouri si jaluzele. Praful contine in proportie de 70% piele moarta care este principala sursa de hrana a acarienilor. Aceste insecte microscopice se adapostesc in profunzimea covoarelor de unde nu pot fi indepartate cu ajutorul unui aspirator obisnuit. Acarienii pot provoca alergii, unele deosebit de grave.


Pentru cei care sufera de alergii, exista aspiratoare special concepute, care absorb foarte bine particulele de praf. Aceste aparate colecteaza particulele microscopice, inclusiv bacteriile si fumul de tigara, retinându-le in sacul colector. Pentru mentinerea unei atmosfere sanatoase in incaperi, exista si purificatoare de aer, care filtreaza agentii poluanti (polen, spori de ciuperci, fire de par cazute din blana animalelor de casa, praf). Aceste purificatoare sunt foarte utile pentru suferinzii de alergii si de astm.


In concluzie, curatati totul de praf folosind des aspiratorul. Persoanele alergice trebuie sa poarte o masca de protectie sau ar trebui sa evite aceasta activitate. Spalati lenjeria de pat la cel putin sapte-zece zile, in apa fierbinte (minimum 60 de grade Celsius). Folositi perne si saltele de pat sintetice sau din spuma polimerica si cuverturi sintetice. Evitati paturile de lâna scamosata, saltelele din pene, lâna sau câlti, precum si pernele umplute cu pene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS