24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinValea Prahovei, ideala pentru relaxare

Valea Prahovei, ideala pentru relaxare

Toate pensiunile si hotelurile de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de turistii care doresc sa se relaxeze. Busteni si Predeal sunt doar doua dintre statiunile care va stau la dispozitie pentru a petrece un sejur de neuitat.


Din punct de vedere geografic, orasul Busteni este situat chiar la poalele Muntilor Bucegi, intr-o zona dintre cele mai incântatoare. Statiunea este considerata sufletul masivului cu acelasi nume, fiind poarta Bucegilor. Aflata in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, este un loc ideal de odihna si din care se pleaca in Masivul Bucegi pentru drumetii si alpinism. Situat la 125 km de Bucuresti si 35 km de Brasov, orasul pune la dispozitia celor dornici de vacante la munte numeroase pensiuni si hoteluri.


Pensiunea Orange de trei margarete este situata la numai 15 minute de mers pe jos de la gara din Busteni si are acces catre majoritatea traseelor montane. Capacitatea de cazare este de 50 de locuri. Pentru o camera dubla trebuie sa platiti aproximativ 70 RON. Toate camerele sunt dotate cu televizor si baie. Pensiunea mai dispune si de o curte cu amenajari rustice, gratar, parcare, centrala proprie si apa calda permanenta. Asezarea acesteia ofera si o priveliste minunata, Crucea Caraiman ce se inalta semet pe vârful cu acelasi nume si padurea deasa aducând in sufetul dumneavoastra placerea de a trai si de a reveni la munte in orice anotimp.


Alta pensiune de trei margarete din Busteni este Florina. Aceasta dispune de un restaurant cu capacitate de 25 de mese in interior si zece mese pe terasa si parcare pentru 12 autoturisme, care este iluminata. Curtea este amenajata cu mese si banci si spatiu de joaca pentru copii. Pensiunea dispune de camere asezate pe trei etaje, dotate cu paturi matrimoniale. Toate au baie proprie cu dus, apa calda nonstop, televizor color, cablu, optional frigider si acces la internet prin wireless. Pentru o noapte petrecuta aici trebuie sa platiti aproximativ 90 RON/camera dubla. Pentru drumetiile montane puteti inchiria ATV-uri. Unitatea este amplasata la 350 m de noua pârtie de schi Kalinderu din Busteni, la 700 m de telecabina, 300 m de Drumul National 1 (Bucuresti – Brasov) si 9 km de Castelul Peles din Sinaia.


Predeal, statiune pentru orice sezon


In partea superioara a judetului Prahova, statiunea Predeal ofera locuri de cazare la preturi avantajoase turistilor care vin in zona nu numai pentru practicarea sporturilor de iarna, ci si pentru un concediu de neuitat in orice perioada a anului.


Hotelul Rozmarin de trei stele ofera cazare la pretul de 40 de euro de persoana pe noapte. Acesta dispune de 64 de camere duble si sase apartamente cu dotari moderne, TV prin satelit, balcon, minibar, acces le internet, lift si baie cu cabina de dus. Camerele spatioase sunt dispuse pe patru etaje, ofera o panorama spectaculoasa si conditii ideale de odihna dupa o zi de sedinta, de sport sau drumetie. Hotelul mai dispune si de un restaurant cu o capacitate de 300 de locuri, un centru de conferinte care cuprinde cinci sali cu o capacitate cuprinsa intre zece si 100 de locuri, o sala de gimnastica cu aparate fitness de ultima generatie, sauna, jacuzzi, solar si masaj. Tot aici aveti posibilitatea de a inchiria biciclete si echipament sportiv, dar si ATV-uri. Pentru excursiile in imprejurimi va este pus la dispozitie si un ghid.


„Oferta speciala a acestui hotel consta in faptul ca, la doua nopti petrecute aici in week-end, a treia noapte de cazare este gratuita. Pe lânga aceasta, pretul de cazare include un picnic si o cina romantica“, a declarat Alina Solcan, director al Agentiei de Turism Casa Rinadi.


In Predeal va mai sta la dispozitie si hotelul Cool de trei stele cu o capacitate de 32 de locuri. Acesta ofera cazare la pretul de 120 RON pentru o camera dubla. In pret intra si un bonus ce consta intr-un mic dejun. Hotelul este aplasat in imediata vecinatate a pârtiei de schi si are un restaurant cu o capacitate de 80 de locuri, un bar unde puteti degusta diverse bauturi intr-o atmosfera intima si confortabila, sala de conferinte si o parcare cu 12 locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS