15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinQuilt-ul, o noua arta in decoratiuni

Quilt-ul, o noua arta in decoratiuni

Cu totii ne dorim o casa frumoasa, plina de caldura si dragoste. Este normal, deoarece suntem nascuti din dragoste si aceasta ne tine impreuna. De aceea, pentru locuinta avem nevoie de decoratiuni interioare care sa ne puna in evidenta stilul, sa ne completeze personalitatea.


In decorarea unei locuinte de bun-gust multe idei pot veni pe loc, pe masura ce proiectul incepe sa prinda contur. Un exemplu de personalitate il pot da quilt-urile, care sunt confectionate cu maiestrie si dedicare. Potrivit designerilor, când se realizeaza un quilt e ca si cum ti-ai trai viata, cu bune si rele, cu urcusuri si coborâsuri, dar produsul final merita toate eforturile. Un quilt este o poveste despre imaginatie, dedicare si dragoste, nu numai a celui ce l-a realizat, dar si a celui care il foloseste.


Ce este un quilt?


Quilt-ul este o minunata imbinare intre utilitate si creativitate, este arta si functionalitate intr-un produs unic. Desi quilting-ul este cunoscut in aproape toata lumea, putini români au avut ocazia sa cunoasca aceasta indeletnicire ridicata la rang de arta. Rezultatul sau este o opera de arta functionala si durabila, care va incânta privirea si va oferi pentru casa decoratiuni unice, pe care nu le gasiti nicaieri in România: cuverturi, fete de masa, pleduri pentru copii, tablouri – toate din tesaturi 100% din bumbac. Realizat sa acopere o masa, un pat din dormitor, sa decoreze un perete, sa atârne pe spatele unei canapele sau sa inveleasca si sa incalzeasca un copil, quilt-ul este un „sandvis“ format din trei straturi: fata, un strat de mijloc din vatelina si dosul.


Fata quilt-ului este stratul superior, decorativ, alcatuit in mod obisnuit din bucati mici de materiale cusute intr-un mod artistic si creativ in blocuri, apoi blocurile sunt asamblate. Vatelina este stratul care confera caldura si dimensiune quilt-ului si poate fi din bumbac, poliester sau lâna, de diferite grosimi. Dosul quilt-ului reprezinta stratul inferior – in mod normal dintr-o singura bucata de material, dar poate fi cusut si din mai multe blocuri decorative, la fel ca si fata. Aceste trei straturi sunt mentinute impreuna prin ceea ce se cheama „quilting“ – cusaturi functionale si totodata decorative, realizate de mâna sau cu masina. Din cele spuse de specialisti, quilting-ul este o indeletnicire straveche, existenta in foarte multe culturi, fiecare dintre acestea punându-si amprenta asupra dezvoltarii sale.


Quilt-ul este o noutate in România


Quilt-ul nu este doar un obiect de decor, de care sa va plictisiti repede si de care abia sa asteptati sa scapati. Este in acelasi timp arta si utilitate. Cu el se pot acoperi paturile, cele de dimensiuni mici, se pot decora mesele la ocazii speciale sau, datorita faptului ca nu aluneca, poate decora canapele sau fotolii din piele. Quilt-ul este o noutate in România. Foarte putine persoane au auzit de acest cuvânt pâna acum. Dintre acestea, majoritatea au avut ocazia sa vada quilt-uri in strainatate, unde arta si lucrul de mâna sunt foarte apreciate, iar un astfel de produs este foarte valoros. Atât de valoros, incât este folosit de mai multe generatii. Fiecare quilt este unic, atât ca materiale, cât si ca model, ceea ce va da si casei o nota de unicitate.



Articol realizat cu ajutorul Romanian Quilt Studio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS