13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cel mai batrân om din lume s-a stins din viata la 116 ani


Maria Esther de Capovilla, de 116 ani, care figureaza in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai batrân om din lume, s-a stins din viata. Potrivit nepoatei sale, Catherine Capovilla, Maria Esther a murit duminica intr-un spital din Guayaquil, in urma unei pneumonii. Capovilla s-a nascut pe 14 septembrie 1889. Potrivit reprezentantului Guinness Book, Robert Young, in aceste conditii, titlul de cel mai batrân om din lume ii revine acum lui Elizabeth Bolden, din statul american Tennessee, si ea in vârsta de 116 ani, dar cu 11 luni mai tânara decât Capovilla.


Medaliat cu aur la aruncarea cu telefonul mobil


Un finlandez a câstigat sâmbata medalia de aur la cea de-a saptea editie a campionatului mondial de aruncare cu telefonul mobil, informeaza site-ul Yahoo!News.


Evenimentul, organizat in orasul Savonnlinna, de la granita cu Rusia, a adunat anul acesta o suta de concurenti, printre care unii veniti din Canada, Rusia si Belgia. Câstigatorul de anul acesta, Lassi Etelatalo, care a aruncat un telefon mobil Nokia la distanta de 89 de metri, a declarat ca s-a antrenat lansând sulite. Organizatoarea campionatului, Christine Lund, a declarat ca fiecare concurent a avut marca sa favorita. „Oamenii au ales telefonul in functie de marime, de culoare sau de modul in care putea fi tinut in mâna. Unii au sustinut ca pot arunca telefonul pe o distanta mai mare cu un model mai greu, altii au optat pentru unul mai usor“, a explicat ea.


Un ungur, cel mai frumos homosexual din Europa


Un ungur a fost ales sâmbata seara, la Amsterdam, cel mai frumos homosexual din Europa. Dupa cum informeaza site-ul 7sur7.be, Nandor Gyöngyösi, de 29 de ani, a câstigat titlul de Mister Gay Europe 2006, in urma unui concurs organizat la discoteca Escape. El s-a impus in fata a 16 concurenti.


„Vreau sa lupt pentru drepturile homosexualilor. O miscare a homosexualilor este necesara in Europa. Vreau sa lupt pentru acest lucru“, a declarat câstigatorul marelui premiu. Prima editie a acestui concurs a fost organizata anul trecut in Ungaria si s-a derulat precum cunoscutele concursuri de frumusete: defilare in costum de baie, in tinuta de seara si adresarea unor serii de intrebari.


Tom Cruise – premiu pentru cele mai proaste afirmatii publice


Cunoscutul si controversatul actor american Tom Cruise isi adauga un nou premiu in colectia sa de trofee. Dupa cum informeaza Libero.it, 400 dintre cele mai puternice femei australiene l-au desemnat pe Cruise cel mai misogin dintre staruri, acordându-i deloc râvnitul „Celebrity Ernie Awards“, premiu pentru cele mai proaste afirmatii publice. Declaratia cu pricina a fost facuta de Cruise in timp ce logodnica sa, Katie Holmes, era insarcinata: „Am pus-o pe Katie deoparte, astfel nimeni nu ne va bate la cap pâna nu se naste fiul meu“.


Shakira – favorita la Mtv Video Music Awards


Shakira, Ok Go, Beyonce`, Christina Aguilera, Justin Timberlake vor fi doar câtiva dintre protagonistii care vor aparea pe scena in cadrul ceremoniei Mtv Video Music Awards, care va avea loc pe 31 august. Spectacolul va fi prezentat de actorul Jack Black si va avea loc la Radio City Music Hall din New York. Printre favoritii serii se numara Red Hot Chili Peppers si Shakira, nominalizati la sapte categorii, urmati de Madonna, cu cinci nominalizari, si Christina Aguilera, cu patru. Printre artistii invitati sa anunte marii câstigatori se vor afla Paris Hilton, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Snoop Dog, Busta Rhymes si Axl Rose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS