20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTutunul - un viciu pentru multe staruri

Tutunul – un viciu pentru multe staruri

In timp ce in intreaga lume se incearca adoptarea unei legislatii care sa limiteze fumatul, cel putin in locurile publice, o parte dintre vedetele de la Hollywood continua sa aiba inca probleme cu dependenta de nicotina.


 


Un exemplu elocvent este cel al actorului Colin Farrell, care, din cauza ca nu putea fuma pe platourile de filmare a peliculei „Miami Vice“, a obtinut totusi permisiunea de a purta un costum de scena cu plasturi de nicotina. Colin este dependent de tigari la fel ca personajul pe care il interpreteaza in film, Sonny Crockett, care in serial isi aprindea tigara de la tigara. Pacat insa ca, in adaptarea cinematografica a serialului, Sonny nu mai este nicidecum un fumator inrait, asa cum era atunci când personajul era interpretat de Don Johnson. Situatia nu a fost tocmai pe placul lui Farrell care reusea cu greu sa se abtina de la a-si aprinde o tigara. Asa a luat nastere „costumul cu nicotina“ tocmai pentru a calma dorinta actorului pentru nicotina.


„Pacat ca sub soarele torid de la Miami plasturii de nicotina se dezlipeau foarte des“, a declarat actorul.


Uma Thurman – nevoita sa se lase de fumat


Alt nume celebru care a avut probleme din cauza acestui viciu este Uma Thurman. Actrita a fost nevoita sa se transforme intr-o adevarata nefumatoare pentru a nu-si pierde slujba. Din cauza viciului sau, ea a fost pe punctul de a pierde contractul pentru a juca in filmul „Kill Bill“. Pentru a putea juca in filmul respectiv actrita a fost nevoita sa renunte definitiv la tigari, in caz contrar ea urmând sa nu primeasca rolul.


„Eram obisnuita sa fumez atât de mult incât mi se taia respiratia atunci când faceam fitness. Nu am fost niciodata musculoasa si tonica asa cum sunt multe dintre colegele mele. Lipsa unei tigari ma facea sa devin deprimata. Eram in acelasi timp dezgustata de mine insami, insa multumeasc cerului ca m-am eliberat de sclavia nicotinei“, a declarat Uma Thurman.


Melanie Griffith – acuzata ca isi invata fiica sa fumeze


O fumatoare consacrata a Hollywoodului este si actrita Melanie Griffith, sotia lui Antonio Banderas si mama unei adolescente de 16 ani, Dakota. Recent, ea a fost implicata intr-un adevarat scandal, dupa ce un paparazzo a imortalizat-o, atunci când iesea dintr-un magazin cu tigara in gura in timp ce incerca sa-i aprinda tigara si fiicei sale. Gestul sau a fost criticat in presa din intreaga lume care a mentionat ca „un lucru este sa nu reusesti sa renunti la tigari si altul e sa incurajezi un tânar sa fumeze“.


Cu tutunul se pare ca are probleme si cântaretul Robbie Williams. Una dintre cuceririle acestuia, cântareata germana Diana Sorbello, de 25 de ani, a ramas socata de mirosul de tutun pe care il degaja pielea starului. Ea a declarat ca dupa trei ore pe care le-a petrecut cu Robbie la Intercontinental Hotel din Koln, intreaga camera era plina de chistoace de tigara, iar mirosul de fum devenise de insuportat.


Vedete care isi doresc sa renunte


Constienti de pericolul pe care il reprezinta pentru sanatate tutunul, o serie de actori au declarat ca isi doresc sa renunte la acest viciu si ca fac eforturi in acest sens.


Cunoscuta ca fiind o mare fumatoare, actrita Jennifer Aniston ajunsese sa intreaca masura mai ales dupa despartirea de sotul sau, Brad Pitt. Ea a declarat in repetate rânduri ca isi doreste sa se lase de fumat, insa a subliniat ca iubitul sau, actorul Vince Vaughn, are o influenta negativa asupra sa. Vedeta serialului „Prietenii tai“ a precizat ca nu poate rezista tentatiei de a scoate o tigara din pachet de fiecare data când il vede pe Vaughn ca fumeaza.


„Jennifer are probleme cu medicul sau pentru ca i-a promis ca se va lasa de fumat si nu a reusit. De fiecare data când isi propune acest lucru, il vede pe Vince fumând tacticos, savurând fiecare fum. Bineinteles ca nici ea nu se poate abtine sa nu isi aprinda o tigara“, a declarat un apropiat al cuplului.


Pe „calea cea buna“ isi doreste sa revina si actorul Johnny Depp si, potrivit spuselor sale, se pare ca are sanse de reusita. El a declarat ca isi doreste sa lase tigarile de dragul copiilor sai deoarece este constient de faptul ca fumul de tigara le face rau acestora.


„Sunt pe punctul de a renunta la tigari. Am diminuat foarte mult cantitatea cotidiana de nicotina. Atunci când esti parinte, te gândesti serios la sanatatea copiilor. Nu vreau sa le dau un exemplu negativ“, a declarat vedeta filmului „Piratii din Caraibe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS