14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinHormonul care largeste pantalonul

Hormonul care largeste pantalonul

Potrivit unui studiu publicat in revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, injectiile cu STH – hormonul care stimuleaza cresterea oaselor lungi in perioada adolescentei – ajuta la eliminarea grasimii abdominale a barbatilor.


Specialistii americani de la „National Institutes of Health Bethesda“ din Maryland au administrat timp de sase luni hormoni de crestere unui lot format din 110 barbati si femei cu vârste cuprinse intre 65 si 88 de ani. Daca in cazul femeilor tratamentul nu a avut nici un efect, in cazul barbatilor, administrarea de STH a avut ca rezultat scaderea cu aproape patru la suta a taliei si cu 10-14 la suta a grasimii subcutanate din zona abdomenului.


Hormonul de crestere stimuleaza cresterea oaselor, a tesuturilor moi si a organelor pâna la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta, secretia hormonului in organism scade foarte mult, iar la batrânete este foarte slaba. Cresterea prea puternica a secretiei acestui hormon dupa vârsta de 30 de ani provoaca acromegalia – boala caracterizata prin cresterea exagerata a fetei, a limbii si a mâinilor.


Tratamentul cu STH, controlat de medicul endocrinolog, are ca efect, potrivit dr. Mark Blackman, coordonatorul studiului american, scaderea in greutate si cresterea masei musculare a barbatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS