11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinModificari radicale pentru casa mult visata

Modificari radicale pentru casa mult visata

Dupa ani buni de locuit la bloc, orice familie isi doreste sa aiba in fata ochilor o priveliste cât mai placuta. Si cum orice vis poate deveni realitate, o „noua locuinta“ poate fi conceputa intr-un mod inedit, parterul putând fi „accesorizat“ cu pereti de sticla.


Pentru o familie mutata intr-o noua locuinta, multe idei de amenajare pot veni pe loc. Prima ar fi aceea de finisaj, apoi cele de mobilare si accesorizare cu piese in nuante vii, care sa realizeze un contrast placut cu baza neutra a locuintei.


Una dintre primele sugestii date de specialisti ar fi aceea de achizitionare a unor canapele si perdele rosii care pot insufleti atmosfera. Noile piese de mobilier au rolul de a crea un ambient tineresc, pe gustul proprietarilor, peste câtiva ani fiind la fel de usor sa se compuna un decor minimalist sau clasic, in functie de preferinte.


Combinatie de stiluri


„Noua ne place sa amestecam stilurile, sa fie putin modern, putin clasic, putin oriental. Asa, compozitia câstiga intimitate si devine personala, speciala. Ceva foarte, foarte modern este rece. La fel un stil pur clasic“, spunea in urma cu putin timp proprietarul unei astfel de locuinte. Potrivit acestuia, intr-un cadru modern merge foarte bine arta veche. Totul este ca proportiile sa fie pastrate, iar nota amenajarii sa nu fie fortata. Pentru un decor de exceptie, la fel de importanta poate fi culoarea. Nuantele vii, asociate desigur unui ansamblu neutru, fac atmosfera mai creativa. Un decor are nevoie de contraste, altfel este fad, impersonal. Numai tinându-se cont de astfel de sfaturi, o casa se poate remarca prin caldura si eleganta, doua elemente care isi pun o amprenta semnificativa asupra interiorului, personalizat pe alocuri cu ajutorul unor obiecte traditionale românesti.


Sfaturi practice


– Suprafetele vitrate generoase, care vor lasa lumina naturala sa patrunda din abundenta, pot fi o optiune pentru casa mult visata;


– Alegeti mobila in nuante deschise – galben pai, crem, cacao cu lapte – care, de asemenea, pot conferi un plus de caldura interiorului;


– Finisati peretii cu vopsea lavabila alba sau optati pentru un tapet tot in culori luminoase, daca sunteti adeptul acestuia;


– Pentru o pata de culoare alegeti unul ori mai multe tablouri in tonuri indraznete. Un dulap patinat, care poarta amprenta timpului, poate fi o piesa foarte valoroasa. Cele mai nimerite piese de mobilier sunt cele din lemn masiv, cu decoratiuni extrem de frumoase, dar care au fost foarte bine intretinute.


– Bucataria amenajata in stil rustic poate fi la fel de practica si confortabila ca si una moderna. Motivatia: aerul pitoresc, rustic nu se demodeaza niciodata.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS