26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinShopping prin vitrina, la un magazin din Manhattan

Shopping prin vitrina, la un magazin din Manhattan

Evolutiile inregistrate in domeniul stiintei si tehnicii au un mare impact asupra vietii noastre de zi cu zi. Cu putin timp in urma era greu de imaginat ca o iesire la cumparaturi se poate desfasura fara a calca pragul magazinului.


Un magazin din Manhattan, Polo Ralph Lauren, este pe punctul de a revolutiona shoppingul.


In vitrina magazinului a fost instalat un ecran holografic care permite trecatorilor, care se plimba pe Madison Avenue, sa cumpere diverse articole care se gasesc in interiorul acestuia (camasi, fuste sau pantaloni), fara a fi nevoiti sa intre in magazin, ci doar atingând usor vitrina.


Aceasta inventie a fost inspirata din filmul lui Steven Spielberg, „Minority Report“. Articolele selectionate pe ecran, care fac toate parte din linia de echipamente sportive ce poarta sigla turneului de tenis US Open, pot fi alese in functie de marime si de culoare printr-o simpla atingere a geamului.


Plata produselor se face tot din exteriorul magazinului


O data ce si-au terminat cumparaturile, clientii pot plati prin intermediul unui aparat electronic instalat in exteriorul magazinului si sa scrie pe o tastatura ce apare, de asemenea, pe vitrina, o adresa unde sa fie livrate produsele.


Hologramele ruleaza pe geamul vitrinei cu ajutorul unui proiector.


O foaie de aluminiu si o serie de cabluri minuscule plasate in geam permit stabilirea contactului intre cumparatori si vitrina.


Livrarea produselor este mai putin revolutionara si tehnica decât cumpararea propriu-zisa. Clientii isi primesc marfurile prin posta, intr-o cutie de carton. Aceasta „vitrina shopping“ functioneaza nonstop pâna la sfârsitul concursului US Open, pe 10 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS