18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte stiri

„Regele a murit! Traiasca Regele!“


L-ati vazut pe „rege“? Desi abia a trecut cea de-a 29-a comemorare a mortii lui Elvis Presley, actorul american Adam Muskiewicz a anuntat ca ofera o recompensa de trei milioane de dolari oricui il va gasi pe legendarul muzician in viata.


Potrivit site-ului Reuters.com, Muskiewicz, impreuna cu un prieten, a creat site-ul www.elviswanted.com pentru a determina publicul sa se implice cât mai mult in realizarea unui film documentar privind mitul potrivit caruia Elvis ar fi inca in viata.


„Moartea asa-zis inscenata a lui Presley reprezinta unul dintre cele mai mari mistere in istoria culturii pop. Este vorba despre un mit sau totul este real? Se afla cineva in spatele acestei povesti? Noi suntem hotarâti sa aflam“, se arata intr-un mesaj publicat pe site-ul mentionat.


Potrivit sursei citate, decesul lui Elvis Presley s-a produs pe 16 august 1977, dar circumstantele acestei tragedii nu au fost elucidate in totalitate nici pâna in ziua de astazi.


China: campanie impotriva scuipatului pe jos


O organizatie din China a lansat recent o campanie educationala pentru corectarea obiceiurilor urâte ale turistilor si localnicilor chinezi. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, care citeaza un articol publicat in China Daily, principalul obicei vizat de aceasta campanie este scuipatul pe jos in locurile publice.


Potrivit autoritatilor, actiunea va dura pâna la Jocurile Olimpice din 2008. Ea reprezinta un raspuns fata de publicitatea negativa pe care turistii chinezi au atras-o in ultima perioada, in tarile occidentale.


Germania: rugaciuni cu volumul la maxim


Cei sapte membri ai unei familii din Germania risca sa fie evacuati din apartamentul lor, vecinii plângându-se de zgomotele pe care acestia le fac noaptea, in timp ce se roaga.


„Nu este intentia mea sa deranjez vecinii, dar volumul ridicat este absolut necesar in lupta impotriva diavolului“, a declarat Pierre D., de 42 de ani, capul familiei cu pricina, pentru cotidianul german Bild.


Potrivit site-ului Reuters.com, vecinii lui Pierre D., care este de religie crestina, sustin ca acesta si familia sa cânta si tipa in fiecare noapte incepând de la ora 2.30. Desi apartamentul lor se afla la etajul al doilea, intr-un bloc din estul Berlinului, tipetele pot fi auzite chiar si la etajul al cincilea.


Eva Longoria, bucuroasa sa scape de „estrogen“


Eva Longoria a fost foarte fericita ca a primit un rol in pelicula „Santinela“, reusind sa scape in acest fel de „estrogenul“ de pe platourile de filmare a serialului „Neveste disperate“.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, frumoasa actrita, de 31 de ani, a marturisit ca i-a facut placere sa interpreteze rolul unui agent secret in noul thriller. In plus, ceea ce a atras-o la acest film a fost faptul ca a avut sansa sa colaboreze cu Michael Douglas si Kiefer Sutherland, „refugiindu-se“ de colegele „multe la numar“ alaturi de care joaca in serialul american.


„A fost o experienta extraordinara, de care sunt foarte mândra“, a declarat actrita.


Musulmanii, furiosi pe Kate Moss


Kate Moss a provocat furie in rândul comunitatii musulmane din New York. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, „marul discordiei“ este un panou publicitar urias realizat pentru „Calvin Klein“, in care fotomodelul apare topless imbratisând un barbat pe jumatate gol. Acest panou a fost amplasat vizavi de o moschee, in cartierul East Village, fapt ce i-a determinat pe credinciosii musulmani sa considere actiunea drept „lipsa de respect“. Potrivit doctrinei musulmane, barbatii care apartin acestei religii nu au voie sa priveasca o femeie goala sau imbracata sumar decât daca aceasta le este sotie.


Pâna in prezent, reprezentantii casei de moda „Calvin Klein“ nu au facut nici un comentariu cu privire la aceasta informatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS