13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Mirosul succesului


De la o femeie intretinuta, la una care a reusit sa intretina stilul elegant al femeilor de pe mapamond, Gabrielle Coco Chanel este o adevarata legenda in lumea modei.


Nascuta in Franta, in 1883, Coco a avut parte de o copilarie nefericita. In adolescenta, ea s-a straduit sa-si câstige existenta cântând in diverse cafenele. Dar, când a constatat ca aceasta meserie nu-i aducea un venit suficient, tânara frantuzoaica a devenit amanta a doi barbati influenti, care au jucat un rol extrem de important in viata sa; cei doi au ajutat-o sa-si deschida primul magazin, in 1910.


Chanel si-a inceput cariera de designer cu palarii. Aceasta afacere s-a dezvoltat rapid, produsele sale devenind foarte populare. Imediat, Coco a trecut la clasicele rochii negre, creând, ulterior, colectii vestimentare complete pentru femei. Hainele nu erau nicidecum extravagante, ci simple, clasice, pe care le putea purta oricine.


In 1922, Coco si-a extins afacerea realizând unul dintre parfumurile cele mai usor de recunoscut – Chanel No. 5. Pentru aceasta, ea a incheiat un parteneriat cu Pierre Wertheimer, in urma caruia el a obtinut 70 la suta din profiturile casei de parfumuri, iar ea numai zece la suta, in timp ce alt prieten s-a ales cu restul de 20 la suta.


In prezent, familia Wertheimer continua sa detina controlul asupra companiei, cel mai valoros parfum produs – Chanel No. 5 – fiind vândut la fiecare 30 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS