28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMobila ideala pentru o casa moderna

Mobila ideala pentru o casa moderna

Mobila din lemn masiv de calitate este o investitie de care se pot bucura mai multe generatii. Finisajele pieselor din seturile pentru living, dormitor sau camera copiilor sunt realizate foarte bine si protejeaza lemnul, infrumusetând mobila.


Tot mai utilizat in ultimii 20 de ani, lemnul masiv tinde sa intre si pe piata din România si sa elimine inlocuitorii din productia de mobilier. Mobila realizata din lemn masiv este mult mai rezistenta si de o calitate superioara fata de cea din pal. Tendintele actuale in amenajarea interioarelor se orienteaza spre abordarea unui stil compozit, care valorifica elementele cele mai variate provenite din diferite epoci si culturi. In magazinele din Craiova puteti gasi o oferta variata si foarte bogata de mobilier si accesorii, realizate din materiale nobile, in diferite combinatii, ce creeaza o diversitate benefica in cadrul interioarelor.


Daca nu dispuneti de spatiu suficient in camera si doriti o solutie moderna, dar neutilizata la scara larga, puteti opta pentru un mobilier de calitate. El uneste intr-o singura arhitectura biblioteca si patul sau coltarul si un fotoliu. Asigura o economie a spatiului atât in camerele pentru tineri, cât si in cazul in care amplasati mobilierul in sufragerie sau camera de zi.


Dormitoarele, care au in unele cazuri chiar si sapte piese, au preturi cuprinse intre 9.000 si 11.000 RON si se gasesc in diferite culori si modele. In unele cazuri oferta magazinelor va permite sa combinati piesele oricarui set, astfel puteti avea o camera cu mobilier variat. Seturile pentru holuri sunt alcatuite dintr-o canapea si doua fotolii si se gasesc in magazine cu preturi cuprinse intre 3.000 si 4.000 RON. Pentru living puteti alege un mobilier din gama clasic, din lemn masiv furniruit, cu preturi incepând de la 9.500 RON, care pot varia in functie de piesele pentru care optati.


„Mobilierul din lemn masiv este in primul rând de calitate superioara si este garantat un timp mai indelungat decât cel din inlocuitori“, a declarat Mircea Rob, director executiv al retelei de magazine Mateo, nou-infiintata in Craiova.


Canapele si fotolii moderne


In dormitor puteti destinde atmosfera asezând in fata calculatorului un fotoliu „funchair“ care este fabricat din piele ecologica sau stofa, cu interiorul din bilute de silicon care ia forma corpului si asigura o comoditate sporita. Acestea sunt disponibile atât in combinatii de culori, cât si simple, cu preturi de aproximativ 300 RON. Pentru cei care au ramas adeptii palului, in magazinele din Craiova se gasesc si seturi de mobilier din inlocuitori ai lemnului. Preturile acestora sunt mult mai scazute, un dormitor in stil italian având preturi cuprinse intre 1.600 RON si 6.500 RON. Seturile pentru dormitor pot da camerei un aspect aparte si prin modul in care le asezati. Sifonierul cu doua, trei sau patru usi, patul de dimensiuni diferite, cele doua noptiere, masa de toaleta si comoda sunt fabricate din pal furniruit si se pot gasi in doua variante, clasica si moderna. La mobilierul pentru livinguri, de obicei modelele din varianta clasica se vând cel mai bine. Acestea sunt alcatuite din: o masa de patru sau opt persoane, bufet cu oglinda de cristal, o vitrina mare si una mica si o masa pentru televizor. Preturile incep de la 4.000 RON si pot ajunge la 6.000 RON. Seturile de canapele si coltarele sunt si ele la mare cautare. In combinatii de culori, cu structura de suport metalic sau din lemn masiv, combinatii de piele ecologica sau stofa se gasesc in magazin la preturi incepând de la 360 RON pâna la 1.700 RON. Pentru aspectul cât mai modern al acestora magazinele vin in ajutorul clientilor cu seturile de pernute decorative de forme si dimensiuni variate cu preturi de aproximativ 50 RON.


Conditii pentru o mobila de calitate


Trebuie sa stiti ca lemnul masiv, cât si celelalte materiale pe baza de lemn sunt hidroscopice. Din acest motiv mobila nu trebuie pastrata intr-o atmosfera umeda! Din cauza umiditatii, lemnul se umfla si isi schimba dimensiunile. Aceasta va face ca usile sa nu mai incapa in locasul lor sau sertarele sa functioneze greu. De asemenea, adezivii pe baza de poliacetat pot ceda din cauza umiditatii, iar mobilierul se va descleia. Sa nu credeti ca o atmosfera uscata excesiv este buna. In aceasta situatie lemnul se va contrage si vor aparea imbinari deschise si jocuri excesive. Mobila dumneavoastra se va „simti“ cel mai bine daca atmosfera va avea umiditatea relativa a aerului intre 40-60%, la o temperatura normala intre 15-25 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS