22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pictura de 8.000 de metri patrati


Desi nu este cea mai bine realizata pictura din lume, „opera de arta“ semnata de David Aberg a intrat in Cartea Recordurilor drept „cea mai mare pictura din lume“. Dupa cum informeaza site-ul Canada.com, tabloul artistului suedez are 8.000 de metri patrati. Aberg sustine ca a avut nevoie de doi ani si jumatate si 100 de tone de vopsea pentru a-si finaliza lucrarea, intitulata „Mother Earth“ si realizata in interiorul unui hangar din orasul Angelholm.


Potrivit sursei citate, oficialii din comisia de evaluare de la Cartea Recordurilor au confirmat ca aceasta pictura este cea mai mare din lume – realizata de un singur artist – având aproape de doua ori dimensiunile lucrarii situate pe locul al doilea.


Recordul anterior a fost detinut de artistul Eric Waugh, din Montreal, cu tabloul „Hero“, care are 3.850 de metri patrati.


„Vitezomana“ cu 70 de amenzi in cinci luni


O americanca a primit 70 de amenzi pentru depasirea limitei legale de viteza, in numai cinci luni. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, surse din cadrul Politiei din Scottsdale, Phoenix, au precizat ca Francesca Cisneros este „fericita detinatoare“ a unui nou record in ceea ce priveste rapiditatea cu care este amendata. Camerele de supraveghere a traficului rutier au surprins-o de 70 de ori pe americanca de 32 de ani „zburând“ pe autostrazi, intr-o Honda Civic, in perioada 2 martie – 31 iulie. Un purtator de cuvânt al politiei a precizat ca Cisneros ar putea fi obligata sa plateasca amenzi in valoare de 11.000 de dolari si risca sa isi piarda permisul de conducere.


In 2020, topul milionarilor britanici va fi dominat de femei


In anul 2020, majoritatea multimilionarilor britanici vor fi femei, potrivit datelor furnizate de Centrul britanic pentru Cercetari Economice si Afaceri. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, in prezent, in Marea Britanie exista aproximativ 374.000 de milionari. Dupa aproximativ un deceniu, numarul acestora va ajunge la impresionanta cifra de 1,7 milioane. Surpriza vine in special din estimarile specialistilor, potrivit carora, peste zece ani, 53 la suta din numarul de milionari din Regat va fi reprezentat de femei.


Trafic de droguri intr-un transport umanitar pentru Liban


Profitând de numeroasele actiuni umanitare destinate Libanului care au animat in ultima perioada Egiptul, un barbat a incercat sa scoata din tara hasis. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, care citeaza cotidianul guvernamental Al-Akhbar, el ascunsese stupefiantul in cutii de carton pe care scrisese „Ajutor pentru Liban“.


Egipteanul, un muncitor din Luxor, lipise pe mai multe cutii mentiunea respectiva, sperând sa scape de controlul vamesilor de pe aeroportul international din oras. El a reusit, de asemenea, sa falsifice mai multe documente care sa certifice caracterul umanitar al „incarcaturii“ sale. Traficantul a fost prins in flagrant in momentul in care se indrepta catre aeroport la bordul unui taxi, având asupra lui trei cutii pline cu droguri.


Jamie Foxx: „Nu sunt suficient de fierbinte“


Jamie Foxx considera ca nu arata suficient de bine pentru a juca roluri principale. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cunoscutul actor, câstigator al unui premiu Oscar, sustine ca nu are nici o sansa in fata barbatilor „fierbinti“ de la Hollywood. „Sunt unii oameni facuti sa joace roluri principale. Tom Cruise si Will Smith, spre exemplu, nu pot interpreta altfel de personaje. Eu nu sunt ca ei. De obicei, ajung pe locul al doilea“, a declarat artistul.


Charlize Theron – umilita de iubitul ei


Actrita Charlize Theron a fost umilita de iubitul sau in fata clientilor unui restaurant. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, motivul care l-a scos din minti pe partenerul cunoscutei actrite a fost acela ca frumoasa blonda a intârziat 45 de minute. „Nu-ti amintesti niciodata de nimic. Esti mereu aceeasi“, i-a reprosat Stuart Townsend actritei, care se pare ca nu era la prima abatere. Incercând sa spuna câteva cuvinte in apararea sa, Charlize s-a simtit vizibil stânjenita de reactia partenerului sau, care nu a tinut cont de clientii restaurantului si de prietenii care erau in preajma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS