9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Microbisti cu arme albe


Mai multi spectatori au incercat zadarnic sa insele vigilenta efectivelor Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova, care au asigurat ordinea publica la meciul de fotbal disputat intre Universitatea Craiova si FC Arges.


Sâmbata seara, in jurul orei 21.00, Marin Dinca, de 55 de ani, din Caracal, a incercat sa patrunda in incinta stadionului „Ion Oblemenco“, pe la poarta nr. 3, având asupra sa un cutit cu lungimea de 18 cm si un spray paralizant Police Action. Jandarmii au confiscat cele doua obiecte interzise si i-au intocmit lui Dinca actele premergatoare dosarului penal pentru port ilegal de arme albe.


Jandarmii au descoperit si doi suporteri argeseni care au venit la meci inarmati. Valentin Cosmin Branescu, de 18 ani, si Ionut Daniel E., de 17 ani, ambii din Pitesti, au fost depistati având asupra lor câte un lant metalic de circa un metru lungime, ascuns in incaltaminte. Si cei doi tineri pitesteni s-au ales cu dosare penale.


In plus, jandarmii craioveni au aplicat in timpul meciului trei amenzi, in valoare totala de opt milioane de lei, pentru introducerea de bauturi alcoolice pe stadion, consum de bauturi alcoolice si adresarea de injurii si expresii jignitoare la adresa conducerii clubului Universitatea Craiova. (A.D.)


Masuri speciale de Sfânta Maria


Angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Vâlcea au inceput campania de informare a populatiei pentru prevenirea evenimentelor negative cu ocazia sarbatorilor ce se apropie. Conform declaratiei locotenentului Ion Catalin Popescu, ofiter de relatii cu publicul din cadrul IJSU Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor care ar putea sa aiba loc cu ocazia sarbatorii Sfintei Marii, atât cetatenii care participa la slujbele religioase, cât si cei care ies la iarba verde trebuie sa respecte câteva reguli. „In biserici, caile de acces si de evacuare trebuie lasate libere, copiii vor fi supravegheati tot timpul, iar lumânarile nu vor fi aprinse decât in locurile special amenajate si nu in apropierea materialelor usor inflamabile. Cetatenilor care prefera sa iasa in natura le recomandam sa nu faca focul in apropierea padurilor, sa nu lase nesupravegheat focul si sa nu arunce la intâmplare tigarile aprinse“, a spus locotenentul. (M.T.)


S-a rasturnat cu masina


Un tânar din comuna Slatioara, judetul Vâlcea, a ajuns la spital dupa ce s-a rasturnat sâmbata cu masina pe care o conducea, intr-o curba periculoasa pe DN 67. Constantin P., de 20 de ani, in timp ce conducea autoturismul marca Opel Vectra, din directia Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea, nu a redus viteza si intr-o curba de pe DN 67, pe raza localitatii Slatioara, a pierdut controlul asupra masinii si s-a rasturnat pe partea dreapta a drumului in afara carosabilului. In momentul producerii accidentului conducatorul auto nu purta centura de siguranta. (A.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS