13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Faimoasa fotografie a unei fete nevazute


In 1969, a fost facuta o fotografie care s-a intiparit pe retina a milioane de privitori de pe intreaga planeta, insa imaginea a fost realizata in afara acestei lumi… pe Luna.


Este vorba despre fotografia astronautului Buzz Aldrin pe Luna, facuta in urma celebrei aselenizari a navetei Apollo 11. Desi Aldrin a fost al doilea om care punea piciorul pe Luna, calcând pe urmele lui Neil Armstrong, acesta din urma avea datoria de a inregistra aventura istorica. Astfel, cele mai conoscute fotografii din acea calatorie l-au avut ca subiect central pe Aldrin. Printre subiectele incadrate de „ramele“ fotografiilor se numara Luna, capsula spatiala si chiar Armstrong, reflectat in vizorul castii lui Aldrin.


Spatiul pare sa-i fi fost destinat lui Aldrin inca inainte de a se naste; numele de domnisoara al mamei astronautului fusese Moon (Luna – n.r.). Dupa faimoasa misiune, Aldrin a continuat sa lucreze in domeniul astronomiei in calitate de consultant pentru NASA, dar si pentru diversi regizori. In plus, a realizat machete pentru navete spatiale, a infiintat compania Starcraft Boosters si a militat pentru privatizarea calatoriilor in spatiu.


In fiecare an, MTV ofera statuetele Buzzy pentru cele mai bune videoclipuri. Forma acestora a fost copiata dupa una dintre fotografiile lui Aldrin pe Luna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS