22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCovorul, un accesoriu fermecat

Covorul, un accesoriu fermecat

Ca sa-ti alegi covorul potrivit livingului, mocheta perfecta pentru birou sau sala de conferinte de la locul de munca nu trebuie decât sa mergi intr-unul dintre magazinele de specialitate din Craiova, unde poti gasi o gama variata de modele.


Pentru ca ambianta locuintei sa-si pastreze farmecul si pentru ca obiectele si accesoriile sa spuna mereu ceva, sa fie observate si remarcate cu placere, ele trebuie din când in când inlocuite sau trebuie sa sufere mici modificari. De exemplu, se poate schimba culoarea huselor si a peretilor, locul tablourilor sau al unor elemente decorative. Nu trebuie sa uitam insa ca o parte din personalitatea unei incaperi este data si de mocheta sau de covorul pe care il alegem pentru acea camera.


Astfel, pentru o camera de zi puteti opta pentru un covor oval, gofrat, din gama Firuze, care se gaseste in magazine la pretul de numai 26,88 RON/mp, intr-o varietate de nuante ce pot fi in ton cu vopseaua din incapere, sau pentru un covor dreptunghiular, tot gofrat, din gama Viola (mult mai gros), la pretul de 55,8 RON/mp. Pentru dormitor aveti la dispozitie covoare de dimensiuni si nuante diferite: de la covoarele din gama Ghium care se gasesc in magazine incepând de la 18,84 RON/mp, gama Gold cu preturi de aproximativ 31,37 RON/mp, gama Saray care costa 23,41 RON/mp si pâna la cele din gama Biela, Cartier sau Clas, cu preturi cuprinse intre 51,99 si 65 RON/mp.


Aceste covoare se gasesc in comert intr-o gama variata de culori, imprimate cu modele diverse (de la forme geometrice pâna la flori foarte bine stilizate), cu diferite forme, rotunde, ovale sau dreptunghiulare, potrivite pentru fiecare spatiu, accentuând destinatia si importanta acestuia. Covoarele si mochetele intregesc imaginea decorativa a camerelor in care sunt aranjate, atenueaza zgârierea pardoselii si ofera un confort sporit pentru picioare. In prezent, pentru covoare se folosesc tesaturi fine din materiale sintetice, usor de intretinut si foarte rezistente.


Disney in camerele copiilor


Nici camerele de copii nu au fost uitate de comerciantii de covoare. In magazine se gasesc diverse modele imprimate cu o multime de personaje din lumea lui Disney. Ele sunt fabricate in mare parte din polipropilena, in culori cât mai naturale si mai vii. Pretul unor asemenea covoare incepe de la 26,88 RON/mp.


„Dimensiunile uzuale ale covoarelor sunt: 60×90, 70×140, 140×200, 170×240, 200×300, 300×400. Iar formele cele mai cautate sunt cele ovale, insa in comert se gasesc si alte modele care pot acoperi orice cerere“, a declarat Daniel Colteve, comerciant de covoare.


In biroul dumneavoastra puteti opta pentru o mocheta cauciucata care are pe dos o textura ce nu se aprinde in cazul in care scapati un muc de tigara pe jos. Pretul unei astfel de mochete este de 16,9 RON/mp. Alte tipuri sunt mocheta cu pricot, care se gaseste in magazine la pretul de aproximativ 10,8 RON/mp, si mocheta cu textura din pâsla, care are preturi incepând de la 15,8 RON/mp. Acestea se gasesc in diferite nuante si sunt destinate in special birourilor si salilor de conferinta.


Pentru baie, daca nu aveti posibilitatea de a pune gresie sau faianta, puteti opta pentru un linoleum imprimat cu modele care imita gresia. Pretul la care gasiti acest „inlocuitor“ variaza in functie de calitate si este cuprins intre 9,5 si 15 RON/mp.


In concluzie, alegerea covoarelor, mochetelor sau a linoleumului pentru decorarea camerelor reprezinta un pas important, ce presupune cunoasterea avantajelor pe care le ofera fiecare. Numai asa se va ajunge la rezolvarea nevoilor beneficiarului in concordanta cu spatiul de care dispune si cu posibilitatile financiare. Paleta larga de produse dovedeste si posibilitatea de amenajare individuala a fiecarei case.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS