17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru o pedichiura reusita

Trucuri pentru o pedichiura reusita

Ingrijirea picioarelor devine o prioritate, mai ales pe timpul verii, când incaltamintea este decupata. Dumneavoastra stiti care este cea mai eficienta metoda de realizare a unei pedichiuri impecabile?


O data ce sezonul estival si-a intrat in drepturi, reprezentantele sexului frumos incep sa acorde o importanta deosebita ingrijirii picioarelor. O sedinta de pedichiura realizata de un profesionist dureaza aproximativ 45 de minute. Daniela Stanescu, cosmeticiana la salonul de infrumusetare „Sensual Look“, are insa câteva sfaturi utile si pentru acelea dintre dumneavoastra care nu au timp sau bani sa apeleze la serviciile unei persoane specializate.


„Exista cinci pasi de baza care trebuie urmati pentru realizarea unei pedichiuri corecte“, a afirmat Daniela Stanescu. Primul pas consta in indepartarea resturilor de lac de pe unghii cu un tampon de vata imbibat in dizolvant (sunt recomandate cele care nu contin acetona). Unghia se va sterge pornind de la radacina spre vârf. Urmatorul pas consta in inmuierea picioarelor in apa calda si sapun, pentru ca pielea sa devina flexibila si usor de curatat. In general, trebuie sa stati in jur de zece minute cu picioarele in apa. Pielitele de la radacina unghiei se desprind usor cu un instrument special pentru aceasta operatie.


Cremele de câlcâie ar trebui sa contina vitamina A


„Pilirea unghiei se face intotdeauna de la exterior spre mijloc, niciodata in toate directiile. In mod contrar, riscati ca unghia sa capete un aspect inestetic“, a spus Daniela Stanescu. Urmeaza aplicarea lacului protector si a ojei. Culoarea ojei se alege in functie de nuanta pielii si forma unghiei.


„Acelea dintre dumneavoastra care au unghiile moi vor aplica inainte de lacul protector si un intaritor. Pentru a se vedea efectele este necesara folosirea frecventa a solutiei de intarire a unghiilor“, a sfatuit Daniela Stanescu. De asemenea, intre aplicarea lacului protector si a ojei ar trebui sa existe o pauza de o jumatate de ora. Foarte importanta este si dezinfectarea instrumentelor cu care se realizeaza pedichiura, pentru ca in caz contrar riscati sa dobânditi infectii.


Dar nu numai pedichiura este importanta, ci si calcâiele. Acestea se vor curata in fiecare seara, dupa ce in prealabil v-ati spalat de picioare. Atentie insa, cosmeticiana de la „Sensual Look“ a tinut sa precizeze ca pentru curatarea calcâielor se vor folosi pile speciale sau piatra ponce, in nici un caz lama. Apoi se vor masa cu o crema speciala, dupa care se vor purta sosete timp de zece minute (timpul minim necesar pentru ca respectiva crema sa fie absorbita). Daniela Stanescu va sfatuieste sa folositi cremele de calcâie care contin vitamina A si musetel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS